Primul serviciu de car sharing de la persoana la persoana din Romania, Perpetoo, va fi disponibil incepand cu luna mai a anului 2019 in Bucuresti si in alte 3 orase mari din tara: Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara.

Conceput ca un serviciu care se adreseaza utilizatorilor activi, care isi doresc sa conduca o masina atunci cand vor sa plece in concediu, cand se deplaseaza in interes de serviciu intr-o alta localitate sau cand masina lor se afla in reparatii, Perpetoo va avea avantaje competitive clare in comparatie cu companiile traditionale de rent-a-car datorita preturilor mai mici de inchiriere, a flexibilitatii in realizarea rezervarii si a usurintei in utilizare.

In prima etapa, imediat dupa lansare, proprietarii de masini care vor sa isi listeze masina pe platforma, o vor putea face pe www.perpetoo.com, urmand ca, ulterior, serviciul sa devina disponibil si pentru cei care vor sa inchirieze masini. Serviciul va fi disponibil in prima faza in Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara, urmand ca apoi sa fie extins si in alte orase din Romania.

Retail jobs

Proprietarii de masini care vor dori sa isi puna la dispozitie vehiculul pentru inchiriere, o vor putea face, daca sunt respectate urmatoarele conditii: masina sa fie proprietate privata, cu cel mult 8+1 locuri, sa fie fabricata incepand cu anul 2010, sa aiba revizia auto, RCA si ITP la zi, sa aiba vigneta valabila si sa fie echipata corespunzator (roti de vara/iarna, trusa medicala, triunghiuri reflectorizante, extinctor, vesta reflectorizanta, conforme cu normele in vigoare).

Potrivit reprezentantilor Perpetoo, utilizatorii care isi vor pune la dispozitie masina, ar putea castiga lunar intre 1.000 si 4.000 de lei sau chiar mai mult, in functie de modelul masinii si de perioada de timp in care aceasta va fi inchiriata, proprietarii autovehiculelor fiind aceia care vor stabili pretul de inchiriere. Mai mult, acestia se vor bucura de asigurare CASCO pe toata perioada inchirierii masinii, oferita de Perpetoo in colaborare cu Uniqua si Renomia.

Citeste si:
Bolt ar urma să angajeze „sute de mii” de șoferi pentru a face față...
Bolt ar urma să angajeze...

Serviciul de car sharing de la persoana la persoana Perpetoo este dezvoltat de doi antreprenori romani, unul din acestia fiind Aurelian Marin, proprietarul agentiei de turism Paradis Vacante de Vis, iar la construirea si optimizarea platformei lucreaza o echipa in continua crestere.

Mai mult, in afara echipei proprii, Perpetoo colaboreaza cu companii locale de renume pentru a dezvolta serviciul si pentru a le oferi tuturor celor interesati cea mai buna si sigura experienta de utilizare. Astfel, de la parteneri din domeniul asigurarilor si pana la firme de avocatura, de consultanta financiara, de protectie a datelor personale sau agentii de promovare si comunicare, cu totii s-au implicat in ultimele 18 luni pentru ca lansarea Perpetoo sa fie una de succes.

Reprezentantii Perpetoo estimeaza ca, in primul an de activitate, peste 3.000 de proprietari isi vor pune la dispozitie prin intermediul platformei o masina sau chiar mai multe, iar, in ceea ce priveste numarul inchirierilor, acesta va depasi 25.000.

Citeste si:
Fond de investiții de 432 de milioane de dolari pentru...
Fond de investiții de 432 de...

Despre serviciul de car sharing peer to peer/de la persoana la persoana

Modelele de afaceri colaborative (sharing economy) au avut un trend ascendent clar in ultimii 10 ani, companii precum Airbnb devenind giganti la nivel mondial in domeniul lor de activitate. Un astfel de exemplu de afacere colaborativa este si serviciul de car sharing peer to peer (de la persoana la persoana), prin intermediul caruia utilizatorii isi pun la dispozitie masina proprietate personala spre inchiriere, pe o platforma specializata, in schimbul unei sume de bani.

Acest serviciu este deja utilizat cu succes in tari din intreaga lume, precum Statele Unite, Canada, Australia, Franta, Spania, Portugalia, Anglia, Suedia, Cehia, Bulgaria sau Germania, unde peste 10 milioane de utilizatori au folosit deja aceasta modalitate de transport.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri