O echipa de studenti romani au dezvoltat Reglass, ochelari manufacturati din plastic reciclat din Romania. In contextul in care foarte mult plastic este aruncat dupa prima utilizare, scopul lor este sa reutilizeze plasticul si sa il transforme in rame de ochelari de soare.

Vrei sa afli mai multe despre industria de fashion? Fashion ROute, conferinta dedicata retailului de fashion si industriei textile, se reintoarce cu a treia editie pe 21 mai. Sub deviza „Fashion Upgrade”, Fashion ROute isi propune sa exploreze toate transformarile prin care industria trece si care este impactul acestora asupra pietei romanesti. Detalii, aici.

Statisticile ne spun ca, in Romania, reciclam aproximativ 3% din totalul deseurilor din plastic, restul ajungand in mediul inconjurator.

Pentru o pereche de rame din plastic reciclat este nevoie de aproximativ 25 de dopuri de PET -uri sau 15 pahare aruncate de tineri la festivaluri. Apoi, intr-un atelier micut, cu o masinarie de injectie, matrita si pasiune, plasticul odata risipit ajunge sa fie transformat in ochelarii de maine.

Ochelarii Reglass imbina perfect sustenabilitatea si moda, pentru acei tineri care isi doresc sa contribuie la o societate mai responsabila cu un plus de stil. Lentilele sunt achizitionate de la un producator din Romania si includ protectie UVA/UVB, strat de durificare, anti-reflexie si anti-zgarieturi.

Dupa ce au castiga anul trecut competitia Social Impact Award Romania, echipa de studenti Ireuse au dezvoltat ochelari romanesti manufacturati din plastic reciclat. Pentru acest proiect au demarat si o campanie de crowdfunding pe platforma Startarium Romania.

Prin crowdfunding, echipa Ireuse isi poate valida coneptul si il poate duce pana la capat; cei care aleg sa sprijine proiectul platind in avans pentru ochelari ii vor primi la finalul campaniei. Echipa Ireuse a pregatit si o serie de recompense pentru sustinatori, precum 2 perechi de ochelari de soare, fiecare cu lentile de culori diferite si sansa sustinatorilor de a-si construi singuri perechea de ochelari preferata, intr-un atelier in care pot invata sa foloseasca masinaria modulara de injectie.

Cei care doresc sa sustina acest proiect si sa vada o lume cu mai putina risipa, o pot face pe platforma Startarium pana pe 13 mai 2019.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri