Andrei Dudoiu si Ionut Patrahau sunt doi fosti vicepresedinti ai Bancii Transilvania. Unul dintre ei a iesit din sistem in urma cu un an si jumatate, iar celalalt a facut pasul acum mai bine de 10 ani. In ambele cazuri, un lucru este clar: nu scapi niciodata de “amprenta” de bancher. De ceva timp s-au reunit si au pus bazele unui proiect prin care vor sa ajute startup-urile inovatoare sa ia finantare, o decizie care poate fi considerata atipica daca luam in considerare faptul ca provin dintr-o industrie care nu are apetit pentru aceasta zona. Am stat de vorba cu ei in cadrul podcastului Future Banking pentru a afla ce planuri au si cum ar schimba sistemul bancar.

Ionut Patrahau a plecat din sistemul bancar in urma cu mai bine de 10 ani, perioada in care s-a implicat in mai multe proiecte antreprenoriale. A activat si in zona serviciilor medicale, fiind CEO al retelei de sanatate privata Regina Maria, dar si cofondator al Brain Institute, un centru de neurochirugie dezvoltat in parteneriat cu spitalul Monza. In tot acest timp, nu a reusit sa scape de eticheta de "bancher", meserie a carei activitate ar schimba-o semnificativ.

"Eu sunt mai visator, as face in asa fel incat banca sa aiba 100 de angajati, nu 8.000. As externaliza o multime de activitati si le-as face pe fiecare dintre ele sa functioneze eficient. Cred ca as scadea costurile cu 70% si as face in asa fel incat inovatia sa poata sa penetreze fiecare dintre vehiculele acestea. Asa cred ca ar trebui sa arate banca viitorului", precizeaza Ionut Patrahau.

Human Finance face parte din Harta FinTech-urilor romanesti care va fi lansata in cadrul evenimentului Future Banking FinTech Edition, de pe 1 octombrie. Va puteti inscrie gratuit AICI.

In ceea cel priveste pe Andrei Dudoiu, acesta a parasit lumea bancara in urma cu 1 an si jumatate pentru a pune umarul la dezvoltarea platformei Human Finance. Are peste zece costume care i-au ramas "mostenire" din perioada in care era in banking si pe care nu le mai poarta, alegand sa isi petreaca timpul mai mult in echipamentul de ciclism. Referitor la zona din care a plecat, considera ca bancile ar trebui sa construiasca produsele in functie de dorintele clientilor si nu plecand de la "dorintele" reglementatorilor.

"Cred ca as reforma conceptul de bancher, inclusiv toate activitatile conexe industriei care sprijina intr-un fel o activitate foarte reglementata si care influenteaza relatia cu clientul, relatie care reprezinta miza oricarei afaceri inclusiv a banking-ului. Daca nu ai o relatie de incredere si transparenta cu clientul, pana la urma apare efectul de bumerang, si toate ti se intorc, de aceea cred ca ar trebui plecat de la cum isi defineste fiecare banca relatia cu clientul", precizeaza Andrei Dudoiu.

Aflati mai multe despre Human Finance si planurile antreprenorilor de a creste ecosistemul de startup-uri inovatoare, ascultand podcastul Future Banking.

Human Finance: 1 an de activitate si 1.200 de utilizatori care au trecut "pragul" platformei

Platforma Human Finance, fondata de catre Ionut Patrahau, Andrei Dudoiu si Iulian Padurariu, a implinit luna acesta un an de la lansare, perioada in care a fost accesata de 1.200 de utilizatori, care insa au parcurs in medie doar 3-4 module, majoritatea fiind printre cele mai usoare. Viziunea antreprenorilor este aceea de creste ecosistemul de startup-uri din Romania, o piata cu multe verigi lipsa in comparatie cu cele din vestul Europei.

“In afara de cunostintele pe care le-am castigat noi ca

bancheri, la Human Finance venim si cu o revolutionare a modelului de educatie pentru startup-uri. Platforma noastra digitala este in spiritul acestei generatii careia ne adresam, miza noastra fiind sa ii apropiem de informatiile necesare prin cateva click-uri, sa ii ajutam sa isi defineasca traseul si pe de alta parte sa isi compare realitatea din business cu ceea ce si-au planuit ei”, explica Adrian.

Platforma Human Finance pune la dispozitia startup-urilor un pachet de 20 de instrumente digitale destinat educatiei financiare si de business, in sprijinul pregatirii pentru finantare. Printre acestea se numara:

  • Financial Planning
  • Cash-Flow Forecast
  • Business Planning
  • MVP
  • Valuation
  • Deck Maker

Procesul de utilizare al acestora permite fiecarui start-up cunoasterea unui rating propriu si dinamic, numit Findex, care masoara probabilitatea afacerii de a se finanta. In plus, Human Finance pune la dispozitia clientilor sai aplicatii de contabilitate digitala si facturare, prin intermediul parteneriatelor in derulare.

Utilizarea in mod activ a aplicatiilor permite identificarea companiilor cel mai bine pregatite si conectarea acestora cu finantatorii adecvati, cu ajutorul canalelor de finantare ale platformei:

  • Creditare pentru sume de pana la 10.000 euro
  • Equity Crowdfunding pentru sume de pana la 100.000 euro
  • Business Angels locali pentru pana la jumatate de milion de euro si VC-uri pentru valori superioare

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri