RoboSelf Technology, un startup romanesc ce dezvolta o tehnologie de roboti software asistenti, anunta o runda de finantare in valoare de 200.000 euro condusa de fondul de capital de risc Early Game Ventures (earlygame.vc). La runda au participat si business angels, iar asistenta juridica a tranzactiei a fost asigurata de casa de avocatura DLA Piper Dinu.

“Un robot software care sa il ajute pe fiecare om care lucreaza la calculator” – asa arata viitorul in viziunea RoboSelf.

Robotic Process Automation (RPA) schimba modul in care profesionistii din orice domeniu folosesc calculatorul. Robotii software rezolva toate sarcinile repetitive mult mai rapid si mai eficient decat orice persoana, eliberand operatorul uman si dandu-i libertate sa se ocupe de alte lucruri care necesita creativitate si luarea de decizii. Dar RPA este o tehnologie complicata, accesibila deocamdata doar companiilor mari, care pot aloca resurse si personal specializat in acest domeniu. RoboSelf permite utilizatorilor sa interactioneze cu robotii software foarte usor si intuitiv, folosind limbajul natural. RoboSelf traduce comenzile utilizatorilor in actiuni executabile direct de catre roboti RPA. Altfel spus, noi democratizam tehnologia RPA si o facem accesibila oricui. De aceea viziunea noastra este ca fiecare om care lucreaza la calculator sa aiba alaturi un robot software care sa il ajute cu toate sarcinile repetitive si consumatoare de timp”, declara Razvan Dinu, CEO RoboSelf.

RoboSelf colaboreaza strans cu gigantul UIPath, intre cele doua companii existand sinergii puternice.

Am investit in echipa RoboSelf fiindca vedem o oportunitate de piata enorma. RoboSelf construieste instrumente dedicate companiilor mici si mijlocii prin care acestea pot adopta tehnologia RPA rapid si simplu. Aceste companii isi vor eficientiza sau chiar re-inventa procesele, vor economisi timp si vor scadea gradul de eroare umana din activitatea lor. RoboSelf simplifica si accelereaza adoptia RPA si face accesibila la nivelul companiilor mici si mijlocii aceasta tehnologie care va schimba lumea.”, declara Dan Calugareanu, Partner al Early Game Ventures. Detalii despre teza de investiţii a Early Game Ventures aici: http://bit.ly/2yS63i6

Early Game Ventures este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finantat cu prioritate prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020 si cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Fondul European de Investitii (FEI) este parte a Grupului Bancii Europene de Investiţii si este principalul finanţator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii si microfinanţare. In Romania, FEI implementeaza instrumente financiare cofinanţate prin fonduri structurale si de investitii, precum JEREMIE 2007-2013, Initiativa pentru IMM, POR, POC, PNDR.

Programul Operational Competitivitate 2014-2020 (POC) sustine investitiile menite sa raspunda nevoilor si provocarilor legate de nivelul redus al competitivitatii economice, in special in ceea ce priveste (a) sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare si inovare si (b) infrastructura subdezvoltata privind Tehnologia Informaţiei si a Comunicatiilor. POC beneficiaza de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri