Marele premiu de 50.000 de euro din cadrul celei de-a patra editie a Startarium PitchDay - Mythbusting edition a fost revendicat de Digitail, un startup care vrea sa digitalizeze experienta din cabinetele veterinare.

Cea de-a patra editie Startarium PitchDay – Mythbusting edition a adus impreuna, pe 5 noiembrie, peste 1000 de antreprenori, investitori sau profesionisti din intreaga tara. Cu ocazia Startarium PitchDay, au fost aduse in centrul atentiei si cele mai promitatoare startup-uri romanesti din acest moment: 10 lansate simultan prin crowdfunding in ziua evenimentului si 10 ajunse pe scena marii finale. Trofeul si premiul de 50.000 de euro au fost revendicate de Digitail.

Podiumul Startarium PitchDay 2019

Din 167 de inscrieri in competitie, 50 au ajuns in semifinala care a avut loc tot pe 5 noiembrie si doar 10 au urcat pe scena, in fata audientei si a juriului.

Locul 1, 50.000 de euro - Digitail

Digitail ofera un carnet digital de sanatate pentru animale, care ajuta proprietarii sa: comunice mai eficient cu veterinarul, sa aiba la indemana istoricul complet al animalului lor de companie si sa primeasca sfaturi & recomandari certificate de medic. Digitail este deja folosit de peste 700 de medici veterinari pentru managementul clinicilor.

Locul 2, 30.000 de euro - Medicai

Platforma online de imagistica medicala care permite colaborarea multidisciplinara intre doctori si pacientii lor

Locul 3, 20.000 de euro - KINDERPEDIA

Kinderpedia transforma educatia prescolara, prin optimizarea proceselor administrative si plasarea colaborarii dintre parinte si educator chiar in centrul actului educational.

Premiul de popularitate, 5.000 de euro - XVision

XVision este o aplicatie de analiza a radiografiilor prin inteligenta artificiala, ce asista radiologii prezentandu-le interpretari de acuratete inalta ale imaginilor medicale.

”Ca de fiecare data, Startarium PitchDay e un moment plin de energie, specifica antreprenorilor, dar care face si o radiografie a mediului antreprenorial romanesc. Anul acesta pe scena PitchDay am vazut antreprenori cu propuneri coerente, cu puternice cunostinte de business, care au transformat o idee strarnita din pasiune, nevoie sau chiar frustrare, intr-un minimum viable product cu sanse mari de reusita sau deja intr-un business functional. S-au remarcat la aceasta editie afaceri care au adresat probleme relevante pentru societate si au creat solutii sustenabile si scalabile technology based.” Silvia Mihailescu, Director of Marketing and Communications ING Bank Romania

Pe langa cei 4 castigatori, in finala au ajuns si alte 6 startup-uri, care au impresionat juriul din semifinale prin potentialul de crestere, problema pe care o adreseaza, competitia, piata pe care isi desfasoara activitatea sau experienta membrilor echipei:

  • AI-MCDT este un test de diagnostic molecular si detectare precoce a multiple cancere (13 tipuri), bazat pe inteligenta artificiala, cu cea mai mare acuratete existenta (>99%).
  • EcoTree este primul serviciu on-line pentru identificarea si gestionarea serviciilor de reciclare. Asadar fie generatori sau colectori/reciclatori deseuri, indiferent de zona geografica, tipul de deseu ori complexitate, de astazi va puteti da intalnire in platforma EcoTree Folosind algoritmi unici, cele mai noi tehnologii dar si alte concepte de succes vom furniza un serviciu digital pentru toate tipurile de utilizatori implicati in procesul de colectare si reciclare.
  • Happy Kid este aplicatia care reuneste sub aceeasi umbrela tot ce au nevoie parintii pentru copiii lor: idei de petrecut timpul, educatie, servicii, magazine on line so off line, totul organizat pentru o cautare facila. Mai mult, parintii obtin beneficii de fiecare data cand folosesc aplicatia Happy Kid, astfel ca pot sa ofere mai mult cu mai putin, copiilor lor.
  • Misiunea Apiary Book este a ajuta apicultorii din intreaga lume sa ia decizii informate mai bune bazate pe date istorice, conditii actuale si bune practici, prin furnizarea unei solutii complete pentru gestionarea, monitorizarea si analiza datelor familiilor de albine si a factorilor de mediu care afecteaza sanatatea lor.
  • Nummko kids este o aplicatie pentru mobil dedicata copiiilor cu probleme de auz si pronuntie. Aplicatia ofera o serie de exercitii dezvoltate de logopezi care ii ajuta pe copiii sa exerseze in afara cabinetelor de logopedie. In acest mod recuperarea este mai rapida si ii ajuta la integrarea in invatamantul primar.
  • SensiX ofera o solutie de monitorizare a parametrilor ambientali, care poate fi folosita in birouri, sali de sport sau spatii industriale pentru a creste nivelul de satisfactie a clientilor, confortul lor si pentru a reduce costurile operationale.

O initiativa 100% privata, Startarium este cea mai complexa platforma pentru antreprenori la inceput de drum, lansata in 2016 de Impact Hub Bucharest si ING. Startarium ofera acces gratuit, national, online, la toate resursele necesare pentru a lansa si a creste o afacere de succes: continut educational, mentorat de business, proiecte de incubare si accelerare, instrumente moderne de finantare precum platforma proprie de crowdfunding si competitia de pitching Startarium PitchDay.
De la lansare in octombrie 2016, Startarium a adunat o comunitate de peste 33.000 de membri si 3.000 de idei de business, peste 50 de mentori cu care antreprenorii pot lucra gratuit, a publicat peste 370 de materiale si a deschis accesul la finantari ce depasesc 470.000 de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri