Programele EIT Health de educatie si accelerare au inregistrat in 2019 un numar record de participanti din Europa Centrala, de Est si de Sud. Peste 1.500 de talente si peste 50 de startup-uri din aceste regiuni care progreseaza in materie de inovatie au primit instruire, mentorat sau finantare pentru dezvoltarea ulterioara.

Startup-uri precum Femyo din Bucuresti sau Sistemul de diagnosticare si monitorizare a cancerului pulmonar dezvoltat la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca au fost printre finalistii competitiilor pan-europene ale EIT Health, obtinand recunoastere printre investitorii europeni. 2020 va aduce si mai multe oportunitati pentru inovatorii din domeniul medical.

„Europa Centrala, de Est si de Sud reprezinta o mina de aur pentru idei medicale inovatoare. Desi aceste regiuni sunt inca recunoscute ca inovatori moderati in Europa, aici se nasc tot mai multe solutii tehnologice pentru sanatate, medicina si biologie. Un numar tot mai mare de inovatori - studenti, doctoranzi, cercetatori, profesionisti - si echipe - startup-uri, spin-off-uri, intreprinderi mici si mijlocii, doresc sa devina mai vizibile pe piata si se alatura cursurilor europene, bootcamp-urilor, scolilor de vara si competitiilor, la o scara mult mai larga decat inainte. In multe cazuri, ideile lor se dovedesc a fi printre cele mai bune din Europa, atragand fonduri, investitori, sau fiind pur si simplu lansate pe piata”, spune Monika Toth, managerul programului EIT Health InnoStars RIS.

Cele mai ofertante programe de educatie si accelerare in domeniul sanatatii pentru anul 2020

1. StarShip – termenul limita de inscriere: 31 ianuarie 2020

StarShip este o oportunitate unica de a te educa privind inovatia in sanatate, extrem de apreciata de catre participanti, an de an. In timpul programului part-time de noua luni, participantii invata sa aplice o abordare dovedita si bazata pe actiune pentru a gasi solutii la provocari reale, intelegand asteptarile utilizatorilor si identificand nevoile nerezolvate in materie de sanatate. Pe parcursul programului, echipele sunt formate si indrumate de catre profesorii StarShip si mentorii din industrie. Participantii selectati beneficiaza de taxa de studiu si burse de calatorie. Programul este sustinut de Parteneri din reteaua EIT Health - Universitatea din Coimbra - Portugalia, Universitatea Oxford , IESE Business School - Barcelona, Institutul Pedro Nunez - Coimbra, Institutul Karolinska - Stockholm, Institutele de cercetare RISE din Suedia, General Electric Healthcare, Atos Spania, Glintt, Bluepharma - Portugalia si Essilor - Franta.

2. Wild Card – termenul limita de inscriere: 9 februarie 2020

EIT Health a anuntat ca programul Wild Card 2020 primeste acum inscrieri pentru echipe si persoane fizice, invitand cei mai promitatori inovatori europeni din sanatate sa prezinte propuneri deosebite in domeniile Sanatatii femeilor si Terapiei digitale. Acum, in al treilea an si cu patru startup-uri deja lansate, programul Wild Card incearca sa sprijine cele mai promitatoare echipe si sa transforme ideile lor in afaceri. Unul dintre cele mai cuprinzatoare programe din peisajul european al inovatiei in domeniul sanatatii, Wild Card va crea mai intai si apoi va investi pana la 2 milioane de euro in doua proiecte care forteaza limitele in zona de inovatie in sanatate.

3. EIT Jumpstarter – termenul limita de inscriere: 15 martie 2020

EIT Jumpstarter este, printre altele, un program de pre-accelerare pentru inovatori din industria medicala. A fost desemnat de European Association Awards ca fiind cea mai buna initiativa de formare si este dedicat in special inovatorilor care doresc sa-si construiasca o afacere intr-un mediu interindustrial unic. Participantii sunt instruiti sa pregateasca o prezentare, un plan de afaceri dupa modelul „Business model canvas” si o strategie de acces in piata. Cei mai buni vor avea ocazia sa le prezinte in fata juriului si sa castige premii in bani. Echipele selectate primesc sprijin financiar. Pe langa industria medicala, EIT Jumpstarter cauta talente si in sectorul alimentar, materii prime, energie, productie si mobilitate urbana.

4. InnoStars Awards – termenul limita de inscriere: 27 martie 2020

InnoStars Awards este una dintre cele mai bune oportunitati pentru startup-uri sau spin-off-uri cu prototipuri sau produse minim viabile, dar care nu sunt inca prezente pe piata. A patra editie a programului va cauta talente venite din tari cu niveluri inovatoare moderate si sunt incluse in asa-numita Schema de inovare regionala (RIS) a EIT. Cele mai bune echipe primesc 25.000 de euro finantare „smart” mentorat individual timp de patru luni si oportunitatea de a participa la doua bootcamp-uri in Europa. EIT Health ofera si interviuri de validare cu potentiali clienti, investitori si parteneri. Finalistii vor concura pentru primele trei premii: o suma suplimentara de 25.000, 15.000 sau 10.000 de euro.

5. Start-ups Meet Pharma – termenul limita de inscriere: 29 martie 2020

Cea de-a doua editie a programului de succes Start-ups Meet Pharma al EIT Health va cauta echipe ambitioase care doresc sa abordeze provocari globale reale din domeniul farmaceutic. Acest program de accelerare se concentreaza pe conectarea startup-urilor care dezvolta solutii inovatoare pentru ingrijirea oferita in bolile cronice, alaturi de parteneri cheie din domeniul farmaceutic din Europa. Programul este dedicat echipelor cu produse functionale sau prototipuri care sunt gata pentru piata si sunt interesate sa dezvolte o solutie „mai presus de pastile”, cu sprijinul jucatorilor farmaceutici la nivel global. Provocarile din acest an vor fi publicate pe 10 februarie.

EIT Health este o organizatie non-profit, care lucreaza transfrontalier cu 150 de organizatii partenere EIT Health. EIT Health cauta talente nu numai din Europa de Vest, ci si din regiunile Centrale, de Est si de Sud, unde ritmul inovatiei este inca moderat. Aceste regiuni sunt incluse in Schema de inovare regionala EIT (EIT RIS), creata de Institutul European de Inovare si Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene.

Citeste si:

    Prin hub-urile EIT Health situate in 13 tari, talentele pot avea acces la diferite oportunitati de educatie, accelerare si inovare in domeniul medical si, in consecinta, isi pot transforma ideile in produse sau solutii reale care pot ajuta cetatenii sa duca o viata mai lunga si mai fericita. Hub-ul local EIT Health este Fresh Blood.

    Sursa foto: Photo by Franck V. on Unsplash

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Start Up »



    Setari Cookie-uri