Headstart, una dintre competițiile importante pentru inovatorii din domeniul sănătății, și-a anunțat semifinaliștii, iar o echipă din România a obținut suma de 40.000 euro. Totodată, echipa va avea șansa să câștige o finanțare suplimentară de 10.000 euro, precum și acces la cele mai bune oportunități de mentorat și networking.

Startup-ul românesc semifinalist în cadrul programului Headstart este .lumen (se pronunță „dot lumen”) și produce ochelari ce folosesc tehnologie AI pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere să se deplaseze. Compania își propune să preia și să îmbunătățească beneficiile oferite nevăzătorilor de către un câine-ghid.

Anul acesta, EIT Health a extins aria domeniilor competiției Headstart pentru a contribui la găsirea soluțiilor pentru combaterea COVID-19 și a selectat startup-uri care vor dezvolta produse și servicii ce vor sprijini Europa să limiteze, să trateze și să gestioneze această afecțiune.

În cadrul programului Headstart, EIT Health a decis să sprijine 89 de startup-uri europene din domeniul sănătății, inclusiv 17 echipe din regiunile cu inovație modestă sau moderată. Dintre acestea, șapte provin din Italia, câte două din Portugalia, Polonia și Estonia și câte unul din Grecia, România, Ungaria și Letonia.

Toate echipele obțin o finanțare în valoare de 40.000 euro pentru a-și putea dezvolta proiectele inovatoare și pentru a atrage investiții private. Totodată, startup-urile vor concura pentru finanțarea suplimentară de 10.000 euro în cadrul Finalei.

„Cheia dezvoltării sistemelor inovatoare de sănătate se află în mâinile noii generații: tinere talente care dezvoltă soluțiile de sănătate ale viitorului. Obiectivul nostru este să oferim suportul necesar și oportunități de mentorat și de networking pentru aceștia. Sunt foarte mândră să văd că există atât de mulți tineri talentați în regiunile în curs de dezvoltare care lucrează la soluții importante în domeniul sănătății și care ar putea face viața multor oameni mai sănătoasă și mai lungă în viitor”, a declarat Inês Matias, Business Creation Manager la EIT Health InnoStars.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri