Un număr de 100.000 de antreprenori existenţi sau în curs de devenire vor beneficia de informaţii şi sprijin direct pentru a-şi dezvolta startup-ul prin intermediul noilor funcţionalităţi din platforma educaţională Startarium, o iniţiativă Impact Hub Bucharest şi ING Bank, dezvoltată şi susţinută de Zitec.

"2021 vine cu o nouă etapă pentru cea mai complexă platformă pentru antreprenori din România. Este o etapă de scalare a impactului în ecosistem pe care şi l-a asumat ca misiune, impact accelerat începând cu acest an prin dezvoltarea portofoliului de produse educaţionale, reorganizarea infrastructurii digitale şi lansarea de noi instrumente practice şi resurse pentru antreprenorii care încep un business sau care vor să-şi dezvolte afacerea", susţin reprezentanţii platformei.

Startarium lansează Cursurile Ghidate, un nou mod de a învăţa pe platformă. Astfel, dezvoltat împreună cu mentori, specialişti şi consultanţi de business, "Startup Edu" este un e-curs în opt module care îi ghidează pe utilizatori, pas cu pas, prin etapele tipice ale unei afaceri.

Alte două noutăţi se referă la zona de învăţare prin ghiduri şi cea de "Răspunsuri de la consultanţi", create pentru a întâmpina stiluri diferite de a învăţa, cu înclinaţie spre interactivitate şi gamification, din ce în ce mai prezente odată cu noua generaţie de antreprenori ce intră pe piaţă.

De asemenea, secţiunea "Practică" deschide publicului instrumente esenţiale pentru creştere susţinută, gratuit, în limba română. În plus, pe lângă Business Model Canvas şi modelul de campanie de crowdfunding deja existente, Startarium introduce o serie de instrumente esenţiale pentru orice afacere, care pot fi descărcate şi folosite mai departe cu mentori, investitori, echipă sau parteneri de business: model de Pitch Deck, cercetare de piaţă, Value Proposition Canvas, însoţite de informaţii despre cum să le foloseşti.

Reprezentanţii Startarium menţionează că va fi extinsă secţiunea existentă de mentorat prin "Găseşte aliaţi", în timp ce prin Reţeaua Startarium va fi disponibilă o hartă cu peste 100 de profile de organizaţii pentru antreprenori, consultanţi şi mentori de business cu care antreprenorii pot lucra în România, iar secţiunea "Finanţare" se extinde spre informare şi prezentarea lunară a oportunităţilor.

"În cei 5 ani, peste 600.000 de antreprenori existenţi sau în curs de devenire au vizitat platforma online, 5.000 de idei au fost formulate cu ajutorul instrumentelor din Laborator, evenimentele fizice şi webinariile online au găzduit peste 6.000 de participanţi, iar finanţările facilitate de Startarium au depăşit în 2020 suma totală de 800.000 euro, doar prin instrumentele proprii ale platformei. Cele peste 500 de materiale utile, cursuri, articole, quiz-uri, videouri şi interviuri au fost folosite în mod activ de peste 35.000 de utilizatori ai platformei, iar Startarium îşi propune să crească acest număr în 2023 până la 100.000 de utilizatori susţinuţi prin instrumentele şi conţinutul original", se arată în comunicat.

Pentru dezvoltarea noii platforme digitale, Startarium a apelat la serviciile Zitec, lider pe piaţa de IT & digital marketing din România, specializat în dezvoltarea de soluţii şi servicii de transformare digitală.

Startarium este o iniţiativă 100% privată şi reprezintă cea mai complexă platformă pentru antreprenori la început de drum, lansată în anul 2016 de Impact Hub Bucharest şi ING.

De la momentul lansării, Startarium a adunat o comunitate de peste 47.000 de membri şi 5.000 de idei de business, mai mult de 100 de contributori, consultanţi şi mentori cu care antreprenorii pot lucra gratuit. De asemenea, pe platformă au fost publicate peste 500 de materiale şi s-a deschis accesul la finanţări ce depăşesc 800.000 de euro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri