Labbox, un start-up de educație tehnologică din Kosovo ce produce blocuri (kituri) electronice prin care copiii pot învăța STEM (științe, tehnologie, inginerie și matematică) stârnește interesul și peste granițe, România fiind una dintre țările în care compania își va extinde operațiunile în 2022. Prin prisma apropierii geografice, țara noastră a fost cumva o alegere firească, piața românească fiind recunoscută ca fiind un pol de talente în materie de tehnologie, după cum a declarat Arta Shehu Zaimi, fondator și CEO Labbox, într-un interviu acordat wall-street.ro.

Din pasiune pentru tehnologie, Arta Shehu Zaimi, împreună cu sora sa, Fiona Shehu și cu Glenn Noble au lansat Labbox, un start-up care îmbină producția de jucării cu educația și electronica, fiind încurajate de succesul dobândit în urma lansării jCoders Academy, cea mai mare școală privată de programare din Kosovo, care a ajuns la 45 de angajați și care s-a extins și în Albania.

În cadrul companiei s-a alăturat și Glenn Noble, un director tehnic cu experiență de 30 de ani în design hardware și producție. Compania produce blocuri electronice prin care copiii între 8 și 15 ani pot învața acasă programare, matematică, inginerie, electronică și mecanică în baza unui abonament lunar. Fiecare kit/bloc electronic este creat pe baza unei programe STEM certificate Cognia, una dintre cele mai importante instituții de acreditare pentru programe educaționale la nivel mondial.

Dat fiind că România se află pe ultimul loc în ceea ce privește competențele digitale mai indică și faptul că nevoia de educație în domeniul STEM este chiar mai mare. Dar românii sunt vocali în exprimarea dorinței lor de a studia STEM, de a deveni profesori și susținători ai STEM, mai ales în contextul generațiilor viitoare. Acestea fiind spuse, pentru noi este foarte important și să înțelegem penetrarea comerțului electronic, deoarece intenționăm să ne vindem produsele și serviciile prin intermediul magazinului nostru online.

-Arta Shehu Zaimi (foto), fondator și CEO Labbox-

Arta Shehu Zaimi_co-fondator si CEO Labbox

Prețurile abonamentului variază în funcție de durata programului. Prin urmare, o lună costă 34 de euro, 3 luni de abonament costă 27 de euro/pe lună, 6 luni de abonament costă 26 de euro lunar, în timp ce prețul pentru 12 luni de abonament se ridică la 24 de euro pe lună.

Citește și: De câți bani ai nevoie pentru a dezvolta o franciză în educație

Crowdfunding pe Seedblink pentru intrarea pe piața din România

În această perioadă, Labbox face crowdfunding pe SeedBlink, platformă online care le permite companiilor care trec de etapa investițiilor de tip angel să crească eficient. Întreaga rundă de finanțare este de 450.000 de euro și este condusă de South Central Ventures, fond care investește 250.000 de euro. Fondul a mai investit în urmă cu un an 300.000 de euro, aceasta fiind a doua rundă de finanțare venită din partea South Central Ventures în Labbox.

Am luat decizia de a ne lista pe Seedblink pentru că strategia noastră de extindere începe cu furnizarea de servicii în România, prin urmare credem că includerea investitorilor din România este o oportunitate excelentă, cu atât mai mult cu cât investitorii se bucură de creșterea Labbox pe piața din România (...) În plus, românii sunt pricepuți la tehnologie și înțeleg ușor produsul Labbox, lipsa concurenților care fac publicitate în România ne permite să penetrăm o piață mai largă, iar comportamentul de cumpărare online al românilor facilitează o foarte bună utilizare a canalelor noastre digitale.

-Arta Shehu Zaimi, fondator și CEO Labbox-

Tot pentru 2022, fondatorii vizează extinderea Labbox pe alte piețe din regiune, cum este și Bulgaria, pentru a atinge venituri lunare între 50.000-60.000 de euro. Pentru Labbox, extinderea pe o piață regională presupune dezvoltarea de parteneriate pentru asistență logistică, continuarea procesului de inovație, ceea ce înseamnă extinderea echipei cu mai mulți ingineri de produs, precum și dezvoltarea unor linii de produse specifice vârstei publicului țintă.

LabboxLabbox

Compania are în prezent 300 de clienți și țintește un număr de 1.000 de utilizatori până la finalul lui 2021. Planurile Labbox în următorii trei ani sunt să se extindă în Europa (Marea Britanie, Franța, Germania, Spania, Elveția, Italia și Olanda), să aibă 30.000 de clienți la nivel european și să dezvolte patru linii de producție (12 produse) pentru fiecare specific de vârstă. Deși Labbox se concentrează pe piața B2C, kiturile electronice sunt utilizate și de aproximativ 30 de școli și centre educaționale.

Piață globală de tehnologie pentru educație (EdTech) a fost de aproximativ 76,64 miliarde de dolari în 2019 și este estimat să crească la 318,8 miliarde de dolari în 2027, arată datele furnizate de MarketStudy Report.

Sursa foto: Facebook / Labbox

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri