În urmă cu 2 ani, de 1 aprilie, am scris un fundament în care am anunțat că TBF lansează primul serviciu de șefi pentru antreprenori. Și l-am numit Boss for Boss.

Opinie scrisă de Răzvan Căzănescu, fondatorul TBF.

Acel fundament a fost o glumă. Cu toate astea am primit peste 30 de e-mail-uri de la oameni care nu știau că este 1 aprilie și care erau interesați de acest serviciu.

Acest fundament însă nu este o glumă.

Avem nevoie să devenim conștienți că performăm mult mai bine atunci când suntem verificați. Atunci când cineva se asigură că ne ținem de lucrurile pe care ni le-am planificat. Nu putem să ne bazăm doar pe disciplina noastră și durerea de a pierde.

Recomandarea mea este ca fiecare antreprenor să își găsească un coach sau să intre într-un mastermind bine organizat care să îi mențină disciplinați. Nu mai încerca să faci totul de unul singur. Nu există om care să nu performeze mai bine atunci când este verificat. Conștientizează această nevoie umană, dă jos costumul de Superman și recrutează-ți verificatori profesioniști.

Nu este responsabilitatea angajatului să îți crească productivitatea. Responsabilitatea lui este să urmeze procesele

Am avut în ultimele zile trei prieteni antreprenori care se plângeau de randamentul unor angajați ai lor.

Motivele pentru care erau nemulțumiți erau că acei angajați nu se îmbunătățeau. Făceau aceeași muncă, în același mod, de când veniseră în companie.

Atunci am realizat faptul că ei nu fac diferența între lider (manager) și angajat. Și mai mult… am realizat cât de puțină apreciere au foarte mulți antreprenori pentru angajații care fac aceeași muncă în mod consecvent.

Uite care este ideea:

  • Nu este vina angajatului că muncește neproductiv. Este mereu vina managerului care le-a pus în brațe angajaților procese neproductive.
  • Tu nu ai angajat persoana aia să gândească cum să îți crească ție productivitatea. Tu ai angajat-o să facă o muncă repetitivă urmărind anumiți pași dictați de companie.
  • Continuăm să recrutăm pești și îi punem să se urce în copac. Să cerem angajaților să își eficientizeze munca și managerilor să muncească cot la cot cu angajații.

Sursa foto: TBF

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri