Prea mulți au petrecut 9 ani pe băncile școlii de medicină pentru a realiza într-un final că nu îi pasionează absolut deloc.

Opinie scrisă de Răzvan Căzănescu, fondatorul TBF.

Și ce au făcut? Mai mult de 90% dintre ei au continuat următorii 30-40 de ani să facă ceea ce detestau.

Am avut un partener în urmă cu 12 ani care dacă lucra la un proiect timp de două săptămâni… nu conta dacă acel proiect era o mizerie… tot dădea înainte să îl scoată în piață pentru că investise două săptămâni.

Din fericire, nu am fost niciodată diagnosticat cu această problemă.

Însă observ mult prea mulți angajați și antreprenori prinși în această capcană a nefericirii. Doar pentru a nu pierde o muncă făcută sunt dispuși să trăiască ani de zile de nefericire.

Fie că este vorba despre o căsnicie, fie că este vorba despre o linie de business, fie că este o alegere de carieră sau pur și simplu un e-mail scris cu picioarele, dar totuși trimis pentru că s-a muncit la el.

Crede-mă… este ok să aruncăm munca mediocră sau greșită la gunoi. Așa ajungem la cea extraordinară.

Doar ai grijă să nu dai în perfecționism cronic. :)

Încearcă să eviți șmecheriile și să faci consecvent ceea ce istoric s-a dovedit că funcționează

Nu cred că a existat vreo perioadă în istoria omenirii… în care să avem parte de inundații atât de mari de șmecherii.

Șmecherii noi în marketing. Șmecherii noi în social media. Șmecherii noi în crypto. Șmecherii noi în NFT.

Cred că am ajuns la un număr mai mare de șmecherii legale decât cele ilegale. Ceea ce înseamnă că ori hoții s-au lenevit, ori mentalitatea oamenilor s-a mutat de pe valoare pe termen lung, pe “get rich quick”.

Nu mai vrem să construim castele. Vrem să transformăm un candelabru pe care o sumedenie de tembeli să îl cumpere sub forma de NFT.

Nu spun… poate asta te face bogat…

Sau cel puțin bogat pe termen scurt…

Însă ce dracu lași în urmă? Drepturi de autor la candelabre?

Chiar merită cei 70-80-90 de ani pe care îi avem la dispoziție să îi consumăm pe șmecherii?

Nu avem nevoie să reinventăm roata împlinirii. Avem nevoie doar să ne uităm în spate. Oamenii care s-au simțit împliniți pe parcursul și la finalul vieții au fost cei care și-au dedicat timpul într-un mod consecvent să creeze ceva de valoare atât pentru ei, cât și pentru ceilalți.

Hai să lăsăm șmecheriile.

Dacă ar veni acum o civilizație avansată și ar vedea că 20% din populație își petrece timpul alergând după poze cu unicorni care au șansa să fie vândute cu milioane, cum crezi că ar reacționa? Ar vedea potențial?

Sursa foto: TBF

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri