O legislaţie pentru start-upurile inovatoare şi un mod de a finanţa creşterea acestora din stadii incipiente sunt două dintre cele mai importante obiective la care specialiştii Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării lucrează pentru a susţine ecosistemul antreprenorial de tehnologie din România, a declarat ministrul Sebastian Burduja.

"În urmă cu câteva săptămâni, am adoptat PN 4 - Planul Naţional de Cercetare Dezvoltare şi Inovare. Este un plan cu un buget de 60 miliarde de lei, un plan destul de ambiţios, iar finanţările ar trebui să se finalizeze până în 2030. În cadrul acestuia avem şi un program pentru inovaţie care este bugetat să aibă aproximativ 10 - 20% din plan (6 - 12 miliarde de lei), el adăugându-se oportunităţilor pe care sunt sigur că le ştiţi deja din PNRR şi POCIDIF (Programul Operaţional Creştere Inteligentă, Digitalizare şi Instrumente Financiare). Una peste alta, vorbim despre miliarde de euro care vor fi disponibile pentru ecosistemul românesc de start-upuri şi, probabil, pentru cel regional. România are toate asseturile necesare pentru a deveni un hub regional", a afirmat Burduja, citat de Agerpres.

Ministrul Cercetării a adăugat că, pentru a susţine antreprenoriatul tech, ministerul lucrează la rezolvarea a două probleme care sunt mai dificile decât cele legate de bani, acest domeniu neavând dificultăţi de finanţare.

"Avem nevoie de o legislaţie mai bună pentru start-upuri, pentru fonduri, astfel încât să tratăm start-upurile inovatoare diferit de modul în care tratăm o companie mică obişnuită. Avem o legislaţie de acum 32 de ani. Eu susţin o lege nouă pentru entităţile comerciale, ştiu că este o 'Cutia Pandorei', ştiu că mulţi spun că este imposibil acest lucru, dar ar trebui să ne propunem să creăm un nou tip de entitate comercială pentru start-upurile inovatoare", a spus Burduja, citat în comunicat.

Potrivit ministrului Cercetării, al doilea obiectiv este legat de finanţarea creşterii start-upurilor încă din stadii incipiente.

Investors Day a marcat şi cinci ani de activitate ai Techcelerator, "cel mai activ" accelerator pentru start-upuri de tehnologie din România.

La evenimentul organizat de Techcelerator au participat aproximativ 250 de start-upuri, investitori, mentori, reprezentanţi ai companiilor de tehnologie şi ai autorităţilor.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri