Ți-au spus guruleții că majoritatea milionarilor și miliardarilor lumii au renunțat la facultate. Unii chiar la liceu.

Opinie scrisă de Răzvan Căzănescu, fondatorul TBF.

Ai auzit de la mine că după 3 luni de facultate am ales să întrerup relația disfuncțională dintre mine și instituțiile de învățământ.

Așa că, dacă ai fost productiv în dormitor și ai ales să crești câțiva homo sapiens noi, decizia logică pe care ar trebui să o iei este să îți împingi copiii să sară peste facultate și să treacă la treabă mai repede.

Înainte să faci asta aș vrea totuși să consulți statisticile reale:

Fortune 500 CEO, 41% au finalizat o școală de elită (ex.: Harvard, Yale, Princeton), 53% au terminat facultatea și 6% sunt fără facultate sau liceu.

În lista Forbes cu miliardarii lumii 44.8% au terminat o școală de elită, 44.3% au terminat facultatea și doar 10.9% sunt fără facultate sau liceu.

Milionarii până în 30 de ani, 33.8% au terminat o școală de elită și 46.1% au terminat o facultate.

Deci...

Miliardarii și milionarii care nu au terminat o facultate sau o școală de elită sunt excepții.

Iar recomandarea mea ar fi să nu îți bazezi nicio decizie în viață pe probabilitatea faptului că tu sau copiii tăi puteți avea norocul, șansa sau disciplina necesare pentru a fi una dintre aceste excepții.

Dacă aș fi înțeles asta mai bine, tot aș fi renunțat la facultatea la care eram. Dar aș fi mers la una care să îmi crească șansele.

Sursa foto: TBF

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri