Cristina Bâtlan și Roberto Bâtlan, fondatorii brandului de încălţăminte şi accesorii Musette, investesc în startup-ul Energoloop, fondat în parteneriat cu Eduard Fariseu, unul dintre tinerii antreprenori care au obținut finanțare în cadrul emisiunii “Imperiul Leilor”, difuzată pe Pro TV, și care funcționează sub forma unui hub fotovoltaic, oferind soluții pentru finalizarea proiectelor de autoconsum în sectorul industrial din România, dar și pentru parcurile fotovoltaice.

În șase luni de la înființare, Energoloop a finalizat proiecte cu o putere totală instalată de aproximativ 6 megawați, fiind contractați până la finalul acestui an încă 20 de megawați. Ținta companiei pentru următorii doi ani este construcția de cel puțin 100 de megawați la sol pentru producătorii de energie electrică din surse regenerabile.

Serviciul oferit de Energoloop începe prin stabilirea, alături de management, a obiectivului de independență energetică, definind resursele de potențial energetic disponibile și oferind servicii de autorizare - proiectare, furnizare de echipamente, racordare, punere în funcțiune și asistență în procesul de vânzare a energiei electrice produse.

„ Practic, oferim posibilitatea unui preț mai redus, cu amortizare integrală a investiției pentru consumatori într-un interval de 3 - 3,5 ani, soluții de finanțare directe către noi, timp de execuție mic și acoperire națională pentru realizarea proiectelor fotovoltaice de orice dimensiune”, explică Eduard Fariseu, CEO și co-fondator Energoloop, care deține o specializare în energie regenerabilă și peste 3 ani de experiență în domeniu.

Eduard Fariseu este unul dintre tinerii antreprenori de la emisiunea “Imperiul Leilor”, difuzată pe Pro TV, care au obținut finanțare. Cristina Bâtlan și Dr. Wargha Enayati, investitori în cadrul aceleiași emisiuni, s-au asociat cu el pentru dezvoltarea afacerii Opvarmning, firma pe care o administrează împreună cu tatăl său și care produce, la Telești, în județul Gorj, peleți și brichete din rumeguș pentru încălzirea locuințelor. El le-a cerut leilor 250.000 de euro pentru a pune pe picioare o nouă linie de producție, mai eficientă, în schimbul a 25% din afacere.

„Ca business angel, dincolo de zona de lifestyle și sănătate, mă preocupă și am obiective ambiţioase și în zona de mediu în general, de energie verde, de reciclare. Cred cu tărie că oamenii din business care investesc acum timp şi resurse în zona sustenabilităţii vor fi mult mai câştigați în viitor. Îmi doresc să contribui la construcția unui viitor nelimitat de verde și sustenabil pentru generațiile viitoare”, spune Cristina Bâtlan, care a intrat în lumea afacerilor în urmă cu mai bine de 30 de ani, iar în prezent conduce trei fabrici, zeci de magazine Musette în țară și străinătate și peste 600 de angajați.

În următorii doi ani, obiectivul declarat al Energoloop, noul business creat de Eduard Fariseu și fondatorii Musette, în urma unei investiții suplimentare a acestora, este de consolidare a poziției de piața locală și de creștere a eficientei energetice pentru cât mai multe firme. Prin instalarea unor proiecte cu o putere totală instalată de cel puțin 100 de megawați pentru producătorii de energie electrică din surse regenerabile, firmele își vor putea reduce semnificativ facturile la energie.

Sursa foto: Mircea Dragos Photography

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri