Catherine Cook are 17 ani, dar se poate mandri deja ca este co-proprietara unei afaceri destul de profitabile - MyYearbook.com - pe care o conduce impreuna cu fratii ei, Dave si Geoff.
Cand era eleva in anul al doilea de liceu, Catherine a infiintat impreuna cu fratele site-ul Facebook, o retea sociala care face milioane de dolari anual din publicarea anunturilor publicitare si atrage peste trei milioane de vizitatori luni, potrivit ComScore.

Chiar daca ideea afacerii a pornit de la dorinta co-fondatoarei de a pastra legatura cu colegii de scoala, Catherine spera ca pana anul viitor sa transforme anuarul sau online in cel mai mare site care uneste tineri din toate colturile, site sustinut de o evista cu continut generat de catre utilizatori si alte instrumente care le va permite elevilor sa lanseze diferite provocari, precum votarea celui mai atragator elev din ultimul an. Cand nu se ocupa de MyYearbook.com, tanara se pregateste sa studieze afacerile internationale si marketing-ul la Universitatea din Georgetown.

Daca fratii mai mici au venit cu ideile, fratele mai mare Geoff a fost cel care a facut invetitia initiala, in valoare de 250.000 de dolari. Site-ul initial a fost conceput in India, de catre o echipa de programatori, insa pe masura ce prietenii celor doi adolescenti l-au accesa, acesta a fost imbogati cu sectiuni care acum sunt printre cele mai populare. Pe langa “bataliile” dintre utilizatorii care se intreg in fotografii, continut video sau decide care este cel mai bun videoclip, site-ul are si o revista in care acestia pot scrie.

Tanara este de parere ca revista va fi foarte apreciata, mai ales datorita tendintei presei de a renunta la print pentru web. In plus, crede Cook, continutul generat de utilizatori nu trebuie sa fie neaparat rau, ci reprezinta singurul mod in care compania constientizeaza dorintele cititorilor sau pe cele ale membrilor. Tanara este hotarata sa posteze ea insasi continut pe MyYearbook.com, insa doar “din cand in cand”, dupa cu marturiseste.

Catherine isi face timp si pentru scoala desi lucreaza aproximativ 40 de ore pe saptamana pentru site-ul sau si nu se gandeste sa isi intrerupa actvitatea chiar daca va urma o facultate. Tanara recunoaste ca ar putea renunta oricand la studii, deoarece are un loc de munca stabil insa nu vrea sa renunte la ceva (n.r. facultate) inainte sa vada ce anume inseamna.

Ca sa nu mearga cu lectiile neinvatate, Catherine le descarca de pe internet si le asculta la iPod in drum spre birou. “Nu mi s-a parut niciodata ca scoala este foarte dificila si gasesc intotdeauna modalitati sa indeplinesc mai multe sarcini deodata, asa incat sa nu fac anumite lucruri” explica tanara.

Parintii o sprijina foarte mult, chiar daca uneori mai lipseste de la scoala, iar fratele cel mare a mers la toate intalnirile necesare ca sa primeasca fonduri pentru dezvoltarea business-ului.

MyYearbook.com este primul pe lista de prioritati a tinerei, inainte de examenele partiale sau finale, mai ales de cand are in subordine 30 de angajati care se ocupa de acest proiect. Catherine Cook spera ca studiile pe care doreste sa le urmeze sa o ajute sa obtina o sluja intr-o tara straina, insa este prevazatoare cand vine vorba despre planurile de viitor. Mai ales ca in primul an de liceu nu s-ar fi gandit ca pana la finalul ciclului liceal ar putea detine o companie asa de mare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri