Forbes este locul unde se intalnesc cei mai bogati oameni din lume, cele mai mari companii, cele mai luxoase calatorii si cele mai ravnite masini, cele mai recente tranzactii ale gigantilor mondiali si cele mai competente analize ale acestora. O suita de superlative ale businessului international, sub egida unui nume vechi de aproape un secol.
Una din cele mai respectate institutii de presa din Statele Unite, Forbes poarta numele unui imigrant scotian, de meserie jurnalist economic. Bertie Charles Forbes s-a nascut in orasul scotian New Deer, in 1880. La 17 ani, Forbes lucra ca reporter pentru un ziar local, iar la 21 de ani se muta in Africa de Sud, unde punea bazele ziarului “Rand Daily Mail”. La inceputul secolului trecut, Forbes a imigrat in Statele Unite, unde s-a angajat ca editorialist de business in cadrul trustului de presa Hearst.

B.C. Forbes a fondat revista care ii poarta numele in anul 1917 si a supravegheat-o, din postul de redactor-sef, pana la moartea sa, in 1954. In ultimii ani de viata, batranul Forbes a fost ajutat in managementul publicatiei de fii sai, Bruce Charles Forbes si Malcolm Stevenson Forbes.

Dupa moartea lui B.C. Forbes, fiul sau cel mare, Bruce, a devenit presedinte. Dar in 1964 a murit si Bruce, iar fraiele trustului au fost preluate de fratele sau, Malcolm Stevenson Forbes, din pozitia de redactor-sef si publisher. Al patrulea barbat cu numele Forbes de la conducerea trustului este Malcolm Stevenson "Steve" Forbes, nepotul lui B.C. Forbes, care a preluat afacerea la moartea tatalui sau in 1990 si o conduce si in prezent, din pozitia de persedinte si CEO al trustului si redactor-sef al revistei Forbes.

Aniversand anul acesta 90 de ani de la infiintare, imperiul Forbes ramane una din cele mai profitabile afaceri americane de familie din domeniul sau. Steve Forbes, care a candidat in trecut la presedintia Statelor Unite, a renuntat intre timp la politica si se ocupa exclusiv de evolutia businessului mostenit de la bunicul sau. Viziunea in afaceri si experienta lui Forbes sunt expuse in fiecare numar al revistei, in cadrul "Fapte si Comentarii", sectiune foarte apreciata in randul cititorilor.

Cele cinci milioane de cititori din intreaga lume care citesc editiile aparute in sapte limbi diferite pot atesta longevitatea publicatiei Forbes, pe fundalul unei prese de business pestrite si aglomerate. Forbes este publicata de doua ori pe saptamana, fiecare numar continand pana la 60 de articole originale, care evalueaza totul, de la companii pana la oamenii care le conduc. Jurnalistii de la Forbes acopera teme ca finante, industrie, business international, marketing, legislatie, taxe, stiinta, tehnologie, comunicatii, investitii, antreprenoriat si altele.

Trustul Forbes cuprinde, pe langa faimoasa revista, si alte titluri ca ForbesLife, ForbesTraveler, ForbesAutos, American Heritage sau American Heritage of Invention & Technology.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri