Infiintata in 1988 de catre Bryan Stokes la Adelaide in Australia, Cartridge World este compania cu cea mai rapida crestere mondiala din industria de cartuse pentru imprimanta, in sectorul incarcarii cu cerneala si laser. Cartridge World a pus la punct un know-how puternic inainte de a-si dezvolta o retea din care fac parte aproximativ 1500 de magazine in intreaga lume.
Cartridge World, conceptul de franciza pentru reincarcarea cartuselor cu cea mai rapida crestere din lume, si-a anuntat planurile de expansiune rapida in Romania, prin deschiderea a peste 50 de magazine in urmatorii 5 ani, oferind consumatorilor locali o metoda convenabila din punctul de vedere al costurilor pentru a reduce, refolosi si recicla.

Investitie totala intr-o franciza Cartridge este de 40.000 de euro, taxa de intrare in franciza fiind de 10.000 euro, in timp ce cheltuielile pentru amenajarea spatiului, achizitionarea echipamentelor sunt de aproximativ 30.000 de euro. Mai mult, se percep taxe de redeventa de 6% din cifra de afaceri sio taxa de publicitate de 3% din profit la o durata a contractului de 5 ani.

Cei care doresc sa intre in franciza beneficiaza de suport din partea personalului specializat al companiei. Pentru inceput, specialistii pun umarul la identificarea spatiului comercial care sa se inscrie in conceptul Cartridge la fel ca si in design-ul noului magazin.

In Statele Unite, Cartridge ofera si un program de doua saptamani de training de specialitate intr-una din locatiile detinute in California. Astfel, noul venit este ajutat sa afle mai multe despre afacere, despre tehnologie dar si despre evolutia pietei de profil. Dupa ce a petrecut ceva timp in laborator, a invatat cum sa se descurce cu un POS (Point of Sale) si are cateva notiuni de marketing, cel care doreste sa intre in franciza Cartridge World este supravegheat o saptamana in operatiunile din magazin.

Toate magazinele, chiar si la nivel mondial, folosesc acelasi tip de echipament, iar sistemul de distributie folosit asigura accesul francizelor la game de produse cu preturi competitive.

Pentru deschiderea afacerii, clientul beneficiaza de echipamente si provizii, ulterior produsele fiind livrate prin intermediul distribuitorilor autorizati Cartridge, potrivit site-ului companiei. Lansarea noului magazin, care presupune si promovarea catre mediul de afaceri si catre consumatori, este asigurata tot de specialistii companiei, care se vor ocupa si de distribuirea comunicatelor de presa sau de alegerea mijloacelor de informare pentru publicitate.

Cartridge World ofera reincarcare cu cerneala si toner pentru cartusele goale de cerneala sau toner folosite de imprimante cu inkject, laser, fax –uri si copiatoare. Totodata, ofera consumatorilor si corporatiilor o economie de 50%, garantia serviciului de recuperare a banilor si protejeaza mediul inconjurator. Cartridge World pune la dispozitia clientilor, o larga varietate de marci de cartuse, inclusiv marci purtand numele Cartridge World

Franciza in cifre

• Investitie totala: 40.000 EURO
• Taxa de franciza: 10.000 EURO
• Redeventa 6% din CA; 3% din Profit
• Durata contractului: 5 ani


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri