Proiectarea gradinilor, un model de afaceri aparent boem, va genera anul acesta un profit superior investitiei initiale.
Cu o investitie minima de 9.500 de euro, Atelierul de Peisagistica, divizia de proiectare de gradini organice publice si private a Biroului de Arhitectura Pintilie (BAP), mizeaza pe afaceri de 30.000 de euro in 2008 si o marja de profit de nu mai putin de 45%, in conditiile in care domeniul proiectarilor de cladiri aduce, in medie, profituri de 10%.

“In domeniul proiectarii de cladiri se obtine in medie un profit de 10%. BAP a obtinut in 2007 un profit de 11% din totalul cifrei de afaceri. Pentru Atelierul de Peisagistica (n.r - lansat recent in cadrul BAP), estimam o marja de profit de 45%. Speram ca la sfarsitul acestui an sa atingem si o cifra de afaceri de 30.000 euro (n.r – pentru Atelier)”, sustine Lidia Bucataru, reprezentant al Atelierului de Peisagistica.

Divizia de proiectare peisagera a BAP a luat fiinta din dorinta de a oferi clientilor beneficiile unei gradini organice desavarsite. “Dincolo de frumusetea plantelor, Atelierul de Peisagistica se orienteaza in primul rand catre unitatea gradinii si catre elementele comune pe care trebuie sa le aiba aceasta cu cladirea”, afirma Lidia Bucataru, adaugand ca fiecare proiect este unic si corespunde exact specificatiilor din proiectul inmanat clientului.

“Gradina organica” este acea gradina in care se folosesc, in locul substantelor chimice de sinteza (ingrasaminte chimice), ingrasaminte organice, categorie in care intra compostul si mranita, explica Bucataru. “Tot <organica> este si incercarea de a ne convinge clientii sa foloseasca in gradina apa pluviala (de ploaie) colectata in bazine de retentie subterane, ce pot fi proiectate de Atelierul de Peisagistica sau cumparate ca solutii <de-a gata>”, continua aceasta.

Investitia in Atelierul de Peisagistica a totalizat 9.500 de euro. “Conform estimarilor noastre, la sfarsitul acestui an vom recupera intreaga investitie facuta in divizia de peisagistica. Jumatate din suma a fost cheltuita pe un mijloc de transport necesar deplasarilor pe teren. Au urmat cheltuielile necesare conceperii unei identitati vizuale si a siteului - www.proiectaregradini.ro - urmate de costurile cursurilor si seminariilor de specializare si de alte cheltuieli logistice”, detaliaza reprezentantul Atelierului.

Costul proiectarii unei astfel de gradini este calculat in functie de suprafata gradinii si de complexitatea proiectului, singurele servicii aditionale oferite in prezent fiind supravegherea lucrarilor de executie la cererea clientilor si recomandarea unor furnizori de servicii, materiale dendro-floricole si de constructii. “Intr-un viitor apropiat speram sa putem oferi in regie proprie si servicii de executie si mentenanta”, afirma Bucataru.

BAP isi desfasoara activitatea pe piata de proiectare de constructii din anul 2003, timp in care a acumulat un portofoliu consistent de proiecte rezidentiale si industriale: Fan Courier, Edrinks, Romari&SAS, Kara Distrib, Radet Constanta, IDM Exchange. BAP isi conduce activitatea dupa un sistem de management al calitatii certificat SR-EN ISO 9000/2001 de catre Lloyds.

In anul 2007, BAP a inregistrat o cifra de afaceri de 400.000 euro, mai mult decat dublul cifrei inregistrate in anul 2006, de 160.000 euro, conform declaratiilor Lidiei Bucataru. Tot anul trecut, portofoliului BAP i s-au adaugat 40 de clienti. “Pentru acest tip de activitate, numarul de clienti variaza foarte mult in functie de dimensiunea proiectelor”, afirma Bucataru.

Atelierul de Peisagistica este o divizie a BAP ce ofera un serviciu complet si comprehensiv de proiectare a spatiilor verzi publice si private si de supraveghere a lucrarilor de amenajare. Atelierul de Peisagistica isi desfasoara activitatea conform standardelor UE cu privire la agricultura organica.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri