“Suntem pregatiti sa oferim publicului un nou concept de petrecere a timpului liber, care integreaza intr-un tot o experienta cinematografica de exceptie cu momente de relaxare in spatiile luxoase de tip lounge de la The Light”, a declarat John Sullivan, partener The Light.

The Light include 7 sali de cinema, un caffe-bar ultramodern, spatii de tip lounge, precum si doua sali de conferinte. Spatiul totalizeaza 4.000 de metri patrati si a fost conceput de compania internationala de arhitectura Douglas Wallace.

“Investitia totala a fost de 6 milioane de euro, din care un milion de euro doar in aparatura tehnica”, au adaugat John Sullivan si Keith Pullinger (foto), reprezentantii The Light.

Anual, compania se asteapta la un trafic de aproximativ 500.000 de persoane in cinematograf, capacitatea totala a fiecarei sali fiind de 1.200 de spectatori. Salile de cinematograf sunt dotate cu echipamente integral digitale si permit si proiectie in sistemul 3D.

The Light va oferi si posibilitatea cumpararii biletelor online la www.thelightcinemas.ro si diverse promotii pentru familiile cu doi sau trei copii, de pana la 40% din costul total al biletelor.

Citeste si:

Planurile de extindere in Romania vizeaza 20 de locatii de cinematografe digitale, conform reprezentantilor The Light, existand deja in stadiu de constructie cinematografe digitale la Oradea (in complexul Tiago Mall), Ploiesti si Bacau.

Deocamdata, Romania este prima tara aleasa de britanici pentru proiectul The Light, datorita interesului investitorilor straini in sud-estul Europei, care manifesta in continuare cresteri sustenabile ale economiei.

Cinematograful digital The Light va fi deschis oficial publicului pe 30 octombrie, spectatorii putand urmari proiectii digitale, pentru a se familiariza cu atu-urile tehnologiei digitale. Proiectiile propriu-zise de filme vor incepe pe 31 octombrie.

Compania mai detine cinematografe digitale in Australia si Asia.