Marketing-ul poate fi un joc destul de dificil pentru proprietarii de start-up-uri din cauza ca acestia nu au destui bani sau destula experienta pentru a nascoci tehnici eficiente de marketing. Acesta este motivul pentru care detinatorii de afaceri mici au avantajul unor oportunitati de marketing simple, scrie Entrepreneur.
O simpla modalitate de a atrage clientii este aceea de a specula avantajul multimilor produse de evenimentele orasului, cum ar fi paradele, maratoanele sau targurile stradale.

Cu un plan de baza si cu perspicacitate creativa, cresterea traficului poate egaliza cresterea vanzarilor si repetarea profitului.

Expertul in marketing si presedintele Federatiei Nationale de Marketing din Statele Unite, Kim T. Gordon, ofera cateva metode prin care puteti atrage trecatorii de pe strada in magazinul dumneavostra in timpul evenimentelor importante din oras.

1. Creati un plan corespunzator evenimentului. Faceti din propriul magazin o destinatie speciala pentru oamenii care urmeaza sa vina in zona dvs. In saptamanile dinaintea sosirii oamenilor, incepeti promovarea unei ocazii speciale de care vor avea parte trecatorii daca vor intra in magazinul dumneavoasta, fie inainte de inceperea evenimentului, fie imediat dupa terminarea acestuia.

“O parada de Halloween, de exemplu, este o buna oportunitate de a tine un concurs de costume pentru copii, pe care il puteti promova prin propria reclama sau prin statia locala de radio”, a declarat Gordon.

“Decernarea premiilor trebuie sa aiba loc in magazinul dumneavostra exact inainte ca parada sa inceapa, iar oamenii care vor vizita parada vor avea un motiv pentru a veni in magazinul dumneavoasta, unde sa-si vada copiii participand la competitie”.

Peter Rossin, proprietarul Muse Art + Design din Portland, Statele Unite, a lansat un concurs special pentru a atrage participantii de la targul stradal in micul sau magazin de arta. Targul de strada, care timp de trei ani a avut loc in fata magazinului sau, s-a mutat pe alta strada, iar Rossing a fost nevoit sa conceapa un plan pentru a face oamenii sa constientizeze afacerea lui.

Cu sase saptamani inaintea evenimentului, Rossing a promovat un concurs special unde oamenii pot prezenta un card artistic sau o carte goala, care ar putea fi desenata sau pictata, pentru a fi premiata.

Castigatorul va fi anuntat la targul de strada. De asemenea, Rossing pune la dispozitie o masa la targul respectiv unde oamenii pot sa creeze carti in acea zi si sa participe la alte activitati artistice gratuite. Pana la final, Rossing a inregistrat mai mult de 400 de intrari dupa ce a afisat in afara cladirii un banner unde oamenii puteau vota in cadrul concursului.

Rossing recunoaste ca nu genereaza vanzari in ziua concursului, dar a creat un trafic in interiorul magazinului si a generat un feedback pozitiv de la oamenii care au fost impresionati de oferta sa si activitatile orientate ale familiei.

2. Comercializati articole in magazinul dumneavoastra. Atrageti oamenii in magazin prin crearea de ferestre cu obiecte care au legatura directa cu evenimentul. De exemplu, oamenii care se indreapta catre parada de Craciun ar putea intra in magazin pentru a cumpara o caciula de Mos Craciun sau niste urechi de ren pe care sa le poarte in timpul paradei. Nu conteaza ce tip de afacere detineti, puteti vinde anumite bunuri care sa-i atraga pe trecatori.

“Consumatorii vor cumpara acestea pentru a se incadra in peisajul festivitatii”, a declarat Gordon, adaugand ca exista o sansa de a cumpara un bun de la dumneavoastra din magazin”.

“Ar putea probabil sa goleasca magazinul si sa faca o gramada de vanzari doar intr-o zi”, a declarat despre afisarea obiectelor ieftine si atragatoare pentru cumparatori.

3. "Alaturati-va evenimentului.
Una dintre modalitatile de a deveni usor de observat este sa participati. Daca targul stradal are standuri, aranjati un mic magazin prin care sa atrageti atentia de cumparare. Insa nu va opriti aici, declara Gordon, oferiti-le clientilor un motiv pentru a reveni la magazinul dumneavoastra, de exemplu impartiti cupoane, discount-uri speciale si premii care ar putea fi rascumparate pana la o anumita data.

Atragerea clientilor in magazinul sau este o tactica pe care Randy Pearn a invatat-o dupa ani de participare la maratonul din Oklahoma, unde franciza sa este localizata. In fiecare an Pearn isi asaza standul la expozitia maratonului, ce are loc cu doua zile inaintea evenimentului din centrul orasului.

Aproape 100 de vanzatori de la expozitie au de castigat de pe urma multimilor de alergatori care vin sa isi achizitioneze echipamente pentru maraton.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri