BizSpark este cel mai nou program lansat la nivel international de Microsoft in incercarea de a oferi software, suport si vizibilitate celor care vor sa-si lanseze o afacere in domeniul tehnologiei. Inscrierea in BizSpark este gratuita, start-up-urile urmand sa plateasca doar o taxa de 100 de dolari la iesirea din program.

SEEPEA - Sondaj de opinie

Fara a investi bani in aceste proiecte, Microsoft pune la dispozitia participantilor toata platforma tehnologica pentru creatie, dezvoltare si productie, a declarat, intr-un interviu acordat Wall-Street, Todi Pruteanu (foto), manager al programului pentru Microsoft Romania.

“Vrem sa oferim mai mult acces la software, vrem sa oferim suport, vizibilitate si o echipa buna de la Microsoft care sa lucreze cu aceste start-up-uri. Ceea ce cautam noi este practic orice antreprenor care are o idee pe un proiect online, offline, hardware si software, software si servicii, si vrem sa fim si noi in carti cand vine vorba de alegerea tehnologiei. Pentru o companie mica vrem sa devenim noi, Mircrosoft, o companie mica si sa lucram de la egal la egal in construirea unui start-up”, spune Todi Pruteanu.

Start-up-urile au acces la softul inclus in Microsoft Visual Studio Team System Team Suite (VSTS). De asemenea, pe langa suportul professional al Microsoft, proiectele inscrise in BizSpark au acces la subscriptii MSDN.

“Nu oferim doar suport si acces la tehnologie, ci mergem in parteneriat si cu fonduri de investitii, cu companii de consultanta finaciara si legala. Printre parteneri se numara F5 WebCorp, SeedMoney, ca si resurse pentru start-up-uri lucram cu startups.ro, iar la nivel de aliniere guvernamentala ANIS si ARIES, care pot sa lucreze la agenda politica astfel incat sa faca acest mediu mai prietenos pentru start-up-uri. Si lista este deschisa”, afirma Pruteanu.

BizSpark a atras, in primele 4 zile de la lansare, 10 aplicatii, managerul programului estimand ca pana la sfarsitul anului in proiect sa fie inscrise peste 100 de aplicatii.

“Prima aplicatie pe care am primit-o are legatura cu zona de embedded, avem un antreprenor care nu are inca o companie, dar lucreaza la o retea sociala, aveam doua-trei companii care fac content management. In plus, am aprobat aplicarea unei companii care face un sistem online de back-up. Mergem inspre tot spectrul de activitati din domeniul tehnologiei, nu numai in online, insa cred ca acolo vor fi proiectele cele mai vizibile”, explica Todi Pruteanu.

In ceea ce priveste eligibilitatea proiectelor, Pruteanu afirma ca firmele participante trebuie sa aiba mai putin de trei ani vechime si venituri anuale mai mici de 500.000 de dolari. Programul BizSpark se deruleaza pe o perioada de pana la trei ani, accesul fiind gratuit. In schimb, start-up-urile vor trebuie sa plateasca la exit-ul din program o taxa de 100 de dolari.

“Vom invita si universitati in program, mai ales daca acestea au centre de orientare profesionala. In perioada urmatoare vom merge si vom informa 100 de profesori din tara despre existenta acestui program. Mizam foarte mult pe prezenta universitatilor, si asta in conditiile in care in 8 din 10 centre universitare studentii nu au un loc in care sa se informeze in legatura cu profesia lor in regiune, sa nu mai vorbim despre start-up-uri”, spune Pruteanu.

Pe de alta parte, oficialul Microsoft considera ca momentul pentru lansarea unei afaceri de acest gen nu poate fi unul mai potrivit, in ciuda crizei financiare internationale.

“Eu vad criza si start-up-urile ca filmele care au audienta restrictionata si copii mici. Le-as izola putin, in sensul in care nu as incarca mintea start-up-urilor cu probleme financiare. Ce e drept, acest lucru ar trebui sa fie un stimul pentru realism, dar nu prea mult realism ca stricam creativatatea. Nu vad o problema pentru start-up-uri. Daca SeedMoney a primit 60 de proiecte intr-o luna si jumatate, noi avem 10 aplicatii in 4 zile, cred ca momentul acesta este cel mai bun. Fireste, realismul vine pe masura ce cresti in afacere”, conchide Todi Pruteanu.

Microsoft investeste 1 mld. dolari in cercetare si dezvoltare

Microsoft Corp a anuntat recent ca va cheltui mai mult de 1 miliard de dolari in China in urmatorii trei ani pentru cercetare si dezvoltare, in ciuda crizei financiare.

Cheltuielile din cercetare nu includ si cele 300 milioane dolari pe care compania i-a incredintat deja pentru a construi noile facilitati de cercetare si dezvoltare in Beijing, a declarat Zhang Yaquin, director al China Research si Development, citat de presa internationala.

“Aceste cheltuieli sunt destinate in special pentru personalul si resursele pentru cercetare si dezvoltare, si nu includ fuziuni si achizitii”, a mai declarat Zhang.

Chiar inainte de noua investitie, China a reprezentat una dintre cele mai mari arii de dezvoltare si cercetare ale Microsoft, fiind despasita doar de Statele Unite.

Anterior, Microsoft a anuntat ca doreste sa investeasca 100 de milioane dolari in companiile software din China si ofera alte 100 milioane dolari in dezvoltarea de soft-uri, servicii si proiecte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri