Astfel, 60% dintre investitorii intervievati au confirmat ca cel mai important factor de impiedicare a dezvoltarii pietei de profil este reticenta antreprenorilor.

“Noi, fondurile de private equity, ne asteptam la anumite asezari ale preturilor, insa antreprenorii nu sunt pregatiti sa solicite preturi mai scazute. Ma astept ca in prima parte a anului preturile sa ajunga la valori reale, moment in care piata isi va reveni", a declarat Horia Manda, managing partner in cadrul fondului Balkan Accession Fund.

Alti factori relevanti sunt numarul redus de companii interesante, ales de aproape 20% dintre intervievati, sistemul legal, aplicarea legilor si evaluari ridicate si numar redus de investitii potentiale reclamate, fiecare de cate 10% dintre investitori.
<artfile>53263_1.pdf</artfile>
Daca respondentii sunt mai pesimisti fata de cresterea economiei romanesti in perioada urmatoare, optimismul domina in ceea ce priveste evolutia pietei de profil.

Citeste si:

Astfel, 42,9% dintre intervievati apreciaza ca in urmatoarele 12 luni economia romaneasca va evolua mai rau fata de 12 luni anterioare din cauza crizei financiare sau independent de criza financiara, in timp ce 14,3% considera o evolutie asemanatoare.

De asemenea, 57,1% dintre respondenti vad o mentinere a investitiilor de private equity in Romania in perioada urmatoare, in timp ce 28,6% estimeaza o scadere, iar 14,3% un avans.

Fondurile de private equity catre antreprenori: Evaluati realist propriile companii