Daca in anul 1979 am fi citit acest articol in varianta scrisa, in paginile unui ziar sau ale unei reviste, in prezent putem alege dintr-o multitudine de optiuni - calculator, laptop sau chiar un telefon BlackBerry sau iPhone, conexiunea la Internet fiind cea mai importanta inovatie din ultimii 30 de ani, potrivit unui clasament realizat de Nightly Business Report in parteneriat cu Knowledge@Wharton.

Ritmul de dezvoltare a tehnologiei este atat de alert in ultimii ani incat ar fi dificil de estimat care au fost inovatiile cu cel mai mare impact asupra societatii si mediului economic. In acest sens, realizatorii programului TV Nightly Business Report si reprezentantii revistei online Knowledge@Wharton au creat Topul celor mai importante 30 de inovatii din ultimii 30 de ani, in urma unui sondaj de opinie in care au fost implicati spectatorii si cititorii din intreaga lume.

Juriul a primit peste 1.200 de sugestii, de la monitoare LCD si site-ul de licitiatii eBay pana la GPS sau butonul de intrerupere a sunetului. Dintre aceste propuneri cea mai importanta inovatie a fost considerate Internetul.

Potrivit lui Ian MacMillan, directorul Sol C. Snider Entrepreneurial Research Center si membru al juriului, Internetul reprezinta o inovatie care a generat o intreaga industrie si a contribuit la dezvoltarea de noi tehnologii.

“Unele inovatii sunt efemere. Pentru mine cele care conteaza cu adevarat sunt acele inovatii care pot genera noi industrii”, spune MacMillan.

La randul sau, Thomas Colligan, prodecan al Wharton Executive Education, considera ca Internetul a contribuit la imbunatatirea comunicarii si a nivelului de viata, indiferent de locatia unui individ.

“Tehnologia a uniformizat mediul in care ne desfasuram activitatea. Internetul, in mod particular, a generat un mod de viata superior pentru multe populatii aflate in saracie. Internetul a eliminat o constrangere importanta si a facilitat accesul la informatie si impartasirea respectivei informatii”, declara Colligan.

Aproape fiecare aspect al relatiilor profesionale sau sociale este legat de Internet sau de tehnologiile create la nivel international de aceasta platforma.

“Internetul nu este doar un fenomen in afaceri. El reprezinta o platforma centrala de organizare pentru orice lucru care iti vine in minte. La randul sau, calculatorul nu reprezinta un lucru care poate fi localizat doar intr-un singur loc. Acest dispozitiv modifica modul in care interactionam”, adauga Kevin Werbach, un alt membru al juriului.

Climatul economic actual manifesta o importanta deosebita asupra topului realizat, intrucat noile tehnologii sunt folosite pentru pastra, iar in unele cazuri pentru a revitaliza mediul economic.

“Inovatiile se afla intr-un contrast evident cu ceea ce se intampla in prezent cu economia mondiala. Pe de alta parte, unele inovatii incluse in top, precum energia fotovoltaica sau turbinele eoliene, reflecta asteptarile oamenilor pentru un viitor mai bun”, afirma Frank Allen, director al Wharton Financial Institutions Center.

In topul celor 30 de inovatii au fost incluse, in ordinea importantei, Internetul (locul 1), PC/laptop (locul 2), telefonia mobila (3), e-mail (4), testele DNA (5), fibra optica (8), monitoarele LCD (13), comertul electronic (15), fotografia digitala (25), bancomatul (27) si medicamentele impotriva SIDA (30).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri