Daca nu ai nici un motiv ca sa incepi o afacere in aceasta perioada de cotitura economica, entrepreneur.com iti ofera chiar zece recomandari care te vor face sa te gandesti mai bine in aceasta privinta.
Iar istoria este menita si ea sa te incurajeze, pentru ca, daca stai sa analizezi crizele economice care au existat de-a lungul timpului, vei observa ca multe afaceri lansate in perioadele respective au ajuns astazi mari giganti.

Iata si motivele pentru care merita sa dai startul unui business in acest context:

1. Totul este mai ieftin in aceasta perioada. Exista oportunitati fantastice de business in momentul de fata, in intreaga lume. Acesta este timpul potrivit pentru a incepe o afacere in orice domeniu. Deoarece preturile au scazut dramatic, ai ocazia sa cumperi acum terenuri sau cladiri pe care sa le vinzi mai tarziu, cand lucrurile se vor calma, la un pret mai bun.

2. Poti sa angajaezi mai multe persoane, iar acestea pot fi mai bine pregatite decat de obicei. In aceasta epoca, in care pana si gigantul Microsoft face concedieri, ai ocazia sa gasesti persoane competente, talentate, profesioniste, pe care iti poti permite sa le platesti.

3. Oamenii au de gand sa-si schimbe furnizorii. Din punct de vedere al costurilor, majoritatea companiilor au in plan reducerea cheltuielilor si, drept urmare, vor renunta chiar si la parteneriatele cu furnizorii actuali. Daca vii cu ceva inovativ, care aduce mai multa calitate, comparativ cu proprii tai concurenti, atunci ai toate sansele sa-ti cresti afacerea, chiar daca ai inceput-o pe timp de criza.

4. Familia si prietenii tai nu vor (sau nu pot) sa investeasca mai multi bani pe bursa sau in industria imobiliara. Iar asta inseamna ca acestia pot fi dispusi sa te finanteze in cazul in care te hotarasti sa iti deschizi propria afacere sau sa-ti extinzi business-ul, daca acesta exista deja. Avantajul pe care il ai de aici este acela ca finantatorii tai te cunosc si au incredere in tine.

5. Pentru ca te hotarasti sa fii altfel decat restul, vei beneficia de o promovare buna. Media iubeste lucrurile fara sens, iar daca tu arati optimism prin extinderea sau lansarea in afaceri pe timp de criza, vei intra in categoria celor care fac lucruri fara sens. Asta inseamna ca, daca arati alternativa ta de a privi piata la ora actuala, poti beneficia de o promovare foarte buna in mass-media.

6. Deoarece poti cumpara tot ceea ce vrei prin licitatii. Dat fiind faptul ca totul este mai ieftin in aceasta perioada, poti gasi oferte foarte bune de produse (in special echipamente de mari dimensiuni sau mobila) de care ai nevoie la licitatii.

7. De asemenea, poti gasi business-uri foarte bune pe care sa le cumperi la preturi mici sau chiar gratis. In perioada actuala, exista foarte multi oameni care sunt dispusi sa renunte la afacerile pe care le au, ceea ce inseamna ca poti transforma procesul de achizitie intr-o situatie de tipul win-win.

8. Proprietatea inseamna stimulente fiscal. Detinerea unei afaceri ofera o varietate de beneficii, care nu sunt la dispozitia angajatilor. Chiar daca beneficiile fiscale nu ar trebui niciodata sa fie singurul motiv pentru care incepi o afacere, acesta este, totusi, un motiv pe care sa il adaugi in lista “avantajele de a detine o afacere”.

9. Furnizorii dau credite avantajoase. Din moment ce piata de credite este cel putin virtual inghetata, creditele intre companii (business-to-business) tin fluxul de numerar in miscare. Avantajul principal consta in faptul ca toate partile beneficiaze de stimulente, asa cum nu au facut-o niciodata, in gasirea unei solutii profitabile pentru ambele parti, ceea ce asigura fluxul de numerar si de actiuni.

10. Si, in cele din urma, ti-ai pierdut locul de munca... deci, trebuie sa faci ceva. Uneori, cele mai bune hotarari le iei atunci cand esti fortat de imprejurari, iar lipsa banilor constituie un factor decisiv pentru tine si viitoarea ta afacere. Nu este nimic rau in a te afla in aceasta pozitie; asta inseamna doar ca ai nevoie cat mai urgent sa faci ceva care sa genereze un venit cat mai repede posibil.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri