Junior Chamber International (JCI) Bucuresti alaturi de Focus Consulting Co si Work Management au organizat in perioada 12 mai – 5 iunie cea de-a doua editie a programului Tineri Antreprenori, program ce urmareste sa contribuie la dezvoltarea antreprenoriatului in randul tinerilor din Romania, sprijinindu-i pe acestia in initiativele lor prin transfer de know-how, prin mentorat si prin training.
Tema conferintei a fost Antreprenoriat - intrebari si raspunsuri, cu un format inovativ, continutul conferintei fiind generat exclusiv de intrebarile legate de antreprenoriat, adresate de participanti la inscrierea la eveniment.

Cele mai bune intrebari au fost selectate si si-au gasit raspuns atat de la mentorii din programul Tineri Antreprenori, cat si de la invitatii speciali, in cadrul celor trei sesiuni de intrebari si raspunsuri. Printre invitati s-au numarat antreprenori de renume ca Radu Tudorache, Calin Fusu, Bobby Voicu, Dan Virtopeanu, Maia Novolan, Vlad Nedelcu, Wolfgang Klaar, Alexandru Gavriliu, Tudor Maxim si altii.

In cadrul conferintei au fost desemnati si castigatorii competitiei BEST BUSINESS PLAN din cadrul Tineri Antreprenori si au fost prezentate planurile de afaceri castigatoare, elaborate de participanti impreuna cu mentorii personali.

Locul intai ii apartine lui Teodor Mincu, ce l-a avut ca mentor pe Bogdan Gavrila. Platforma dezvoltata, Doctorbun.ro are ca scop realizarea unui canal activ si profesional de comunicare intre medici si pacienti.

Site-ul ofera pacientilor posibilitatea de a gasi raspunsuri la intrebari legate de starea lor de sanatate din partea unei echipe profesioniste de medici. Doctorbun.ro urmareste sa imbunatateasca sistemul romanesc de sanatate cu ajutorul feedbackului oferit medicilor de catre pacienti. Scopul companiei este sa ofere clientilor o mai mare vizibilitate pe partea de online si o cat mai mare rentabilizare a investitiei.

Planul de afaceri a primit deja o oferta de finantare din partea grupului Intact, chiar in cadrul ceremoniei de premiere.

Al doilea loc este reprezentat de proiectul elaborat de Diana Branzila, care l-a avut ca mentor pe Cristian Francu.

Business planul prezentat de ea are o tema originala - Turism relational/turism pentru oameni singuri. Ideea afacerii se concentreaza in jurul conceptului de turism relational/turism pentru oameni singuri.

Acest produs turistic are ca scop imbunatatirea calitatii calatoriei prin adaugarea unei socializari de buna calitate. Produsul turistic se concretizeaza in realizarea de pachete turistice personalizate in functie de gradul de compatibilitate dintre clienti, din punct de vedere al aspiratiilor, hobby-urilor, varstei, studiilor si a altor caracteristici comportamentale.

Avantajul competitiv al noului concept turistic sta in consilierea pre si post calatorie, realizarea unor studii de compatibilitate intre clienti si ansamblul activitatilor de socializare si divertisment care vor avea loc in timpul calatoriei.

Locul trei vizeaza domeniul Resurselor Umane, iar planul este elaborat de Silvia Mihalea, sub indrumarea Maiei Novolan.

Obiectivul principal al firmei este sa devina partenerul strategic al companiilor mici si mijlocii care doresc sa obtina si sa mentina un echilibru organizational indiferent de schimbarile care au loc, oferind servicii de consultanta in Resurse Umane, recrutare si selectie de talente, training pentru crearea si dezvoltarea de competente profesionale, coaching si evaluare psihologica.

Initiatorul proiectului Tineri Antreprenori este Junior Chamber International Bucuresti, parte a Junior Chamber International (JCI), cea mai mare organizatie pentru tinerii lideri si antreprenori din lume, cu o vechime de 64 de ani. JCI are peste 200.000 de membri activi in 115 tari si milioane de alumni, care se implica in numeroase proiecte si programe de dezvoltare.

JCI Romania exista din 2003 si, in prezent, are filiale locale in Bucuresti, Timisoara, Brasov, Constanta, Iasi, Cluj, Lugoj si Sibiu.

Coorganizatorii proiectului sunt organizatii importante, studentesti si de tineret din Romania: Advice Students, ASER, Business Club, FINANS si Leaders Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri