DeWeekend.ro este un site care se adreseaza celor ce iubesc weekend-ul, dupa cum spun cei care l-au lansat. Pasionati fiind de lectura, sanatate, excursii, Lucia Mihaela Nistor si Ovidiu Negrean au vazut ca oportuna crearea acestui site, care va atrage venituri de circa 10.000 euro intr-un an de la lansare, conform estimarilor lor.
“Iubim weekend-ul si cautam mereu idei pentru a ni-l petrece intr-un mod cat mai placut. De aceea, am cautat sa realizam un site care sa ofere recomandari de weekend, dar care sa contina si articole interesante si utile, care sa poata fi citite in timpul saptamanii”, au explicat fondatorii portalului.

Potrivit acestora, nu a existat nici un model la baza crearii site-ului. “Nu am mai gasit un asemenea site si ne-am propus sa profitam de aceasta oportunitate. In plus, am incercat sa realizam ceva care sa ne placa noua, cu un mix de informatii care sa ii atraga si pe altii”, spune Ovidiu Negrean.

In cadrul acestui proiect, el se ocupa de partea tehnica si de marketingul online al proiectului. Totodata, Negrean detine si www.Lucrez.in/IT.ro, prima retea sociala de business adresata exclusiv romanilor din IT.

Investitia initiala in cadrul acestui proiect nu a fost foarte mare, intrucat site-ul a fost creat pe un cont Wordpress. Insa, pe viitor, cei doi fondatori sunt pregatiti sa investeasca atat cat va fi nevoie pentru a creste numarul de vizitatori.

“In acest an, vrem sa creem o baza de cititori fideli. In primele luni, ne vom concentra exclusiv pe cresterea numarului de vizitatori. Vom incepe sa monetizam destul de repede, pentru ca site-ul sa se poata sustine singur”, a spus Ovidiu Negrean.

Intr-un an de zile, Nistor si Negrean au in plan atragerea unui venit de 10.000 euro. In continuare, cei doi vor sa lanseze cateva parteneriate cu diverse pensiuni turistice sau agentii specializate in acest domeniu (care sa scrie editoriale pe site-ul DeWeekend.ro) si cu librarie.net.

De asemenea, in acest an, ei vor sa isi creasca echipa editoriala si sa genereze suficient venit incat site-ul sa se autosustina.

Desi DeWeekend.ro a fost lansat de circa o saptamana, numarul de vizitatori unici a fost in jurul a 2-300/zi.

Pentru a se promova cu “eficienta maxima si resurse minime”, vor fi utilizate mediile online – retele sociale, Twitter, bloguri, reclama prin Google.

Utilizatorul DeWeekend.ro are intre 20 si 40 de ani si este activ. Negrean se asteapta ca majoritatea cititorilor sa apartina sexului feminin.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Citește și
60.000 de euro dintr-un business de ”pilates contemporan” și yoga
Setari Cookie-uri