Cotidianul The Wall Street Journal prezinta cateva dintre cele mai bune metode prin care traficul web poate fi transformat in vanzari:

1. Puneti pe site o optiune prin care oamenii pot fi sunati direct.


Astfel, potentialii clienti pot apasa pe linkul de pe site-ul companiei urmand ca apoi sa apara un spatiu liber in care isi pot scrie numarul de telefon.
Dupa introducerea numarului, acestia vor fi sunati acasa de angajatii companiei dvs. “Este o metoda fantastica prin care putem conversa imediat cu clientii”, declara Karma Martell, director executiv al KarmaCom Inc., o companie de marketing interactiv din New York.

2. Comunicati online cu potentialii clienti.

In luna aprilie a acestui an, angajatii companiei Improvement Direct Inc, un retailer online de produse de intretinere a casei din California au inceput sa foloseasca o optiune disponibila pe site pentru a vorbi cu potentialii clienti despre produsele si serviciile oferite de companie.

“Am fost invadati, nu ne-a venit sa credem cat de multe discutii au aparut!”, a spus Brandon Proctor, vicepresedintele de marketing al companiei.

In luna iulie, cele opt persoane angajate special pentru a vorbi cu clientii au conversat zilnic cu peste 300 de oameni ceea ca dus la cresterea vanzarilor in aceasta luna cu 9%.

Cu toate acestea, datorita popularitatii serviciului, conducerea companiei a fost nevoita sa renunte temporar la acesta.

Oficialii Improvement Direct Inc au declarat ca vor relansa optiunea in maximum doua saptamani, dar cu mai multi angajati si prin utilizarea programului BoldChat, care in Statele Unite costa intre 15 si 200 de dolari, in functie de pachetul ales.

Cei care iau in calcul acest sfat au si optiunea unor programe gratuite precum Meebo sau popularul Yahoo Messenger.

3. Oferiti posibilitatea ca oamenii sa testeze intai produsele.

The Little Rock, un retailer online de biciclete pentru segmentul premium din Statele Unite isi bazeaza vanzarile pe inchirierea a 175 de biciclete pentru 300 de dolari pe saptamana.

Astfel, dupa perioada de probe, clientii isi pot cumpara bicicletele in doua saptamani, primind totodata pentru achizitie un credit de 300 de dolari din partea companiei.

The Little Rock vinde anual in jur de 600 de biciclete, iar patronul firmei spune ca astfel evita cel mai mare risc care ii face pe oameni sa renunte la achizitie: regretul cumpararii.