Investitia totala realizata pentru deschiderea fabricii a fost de 3 milioane euro. Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de un milion de euro si preconizeaza, ca in urma ultimelor investitii, aceasta sa se dubleze anul acesta.

“Cred ca cei care folosesc produsele fabricate de noi au constientizat cat de important este ca in aceasta bransa sa folosesti doar dispozitive premium, fabricate cu respectarea standardelor. Vorbim aici despre produse care fac diferenta intre a descoperi o bola sau nu”, declara Oana Simon, manager general Novei Medical.

Anul trecut, compania nu a realizat profit, insa estimeaza ca, in 2009, acesta va reprezenta 10% din cifra de afaceri, adica aproximativ 200.000 euro.

Compania producatoare de dispozitive medicale destinate analizelor de laborator a introdus cutiile de intepatoare pentru incinerare. Noile produse, importate pana acum din China si din alte tari, pot fi achizitionate la preturi de producator si din Romania.

Cutiile de intepatoare pentru incinerare sunt folosite pentru a depozita resturile medicale colectate de catre unitatile medicale (ace, seringi, resturi de pansamente) in vederea trimiterii spre incinerare.

Investitia facuta de compania din Bacau se ridica la peste 150.000 euro, bani ce au fost investiti in matrite de diferite capacitati.

In prezent, clinicile medicale private si de stat au inceput sa utilizeze intepatoarele produse de Novei.

Compania are in plan ca in acest an sa continue investitiile. Astfel, cei de la Novei Medical vor sa investeasca 100.000 euro in realizarea unor noi matrite de cutii de intepatoare.