"Ia Startul Online", initiat de catre agentia online WebMade, dar si cu sprijinul partenerilor sai de afaceri Fan Courier, Linea Directa Communication si Host Vision este un program dedicat in principal antreprenorilor care doresc sa faca parte din domeniul e-commerce.

Programul ofera o serie de facilitati si beneficii de natura financiara si tehnica menite sa contribuie la scaderea costurilor operationale generate de lansarea si gestionarea unui magazin online, pe de o parte.

Pe de alta parte, programul "Ia Startul Online" integreaza toate serviciile care sunt necesare demararii operationale a unui magazin online prin oferirea "la cheie" a platformei e-commerce, a serviciului de curierat, a pachetelor de hosting share si dedicat, a serviciului de inregistrare domenii, a serviciilor de outsourcing si suport pe vanzari, marketing direct, lead generation, suport clienti si help desk, a serviciului de administrare si intretinere a magazinului online, plus servicii de consultanta in e-commerce, in marketing si comunicare online.

"Ne dorim sa contribuim la dezvoltarea sectorului e-commerce si, de asemenea, sa oferim clientilor nostri solutii complete pentru crearea si gestionarea magazinelor online. Solutii complete inseamna ca oferim „la pachet” practic tot ce are nevoie un antreprenor pentru a lansa propriul magazin online cu minimum de efort si de cheltuieli si ne implicam activ in sprijinirea procesului decizional", spune Flavius Vasilescu, managing director WebMade.

In prezent, in Romania exista circa 900 de magazine online. In contextul economic actual, cand afacerile nu mai gasesc sustinere si nu se mai pot dezvolta, foarte multi antrprenori prefera sa-si mute business-ul in mediul online.

"In plus, lumea e reticenta cand vine vorba de consultanta in e-commerce. Am avut clienti care nu stiau nimic despre acest domeniu, au spus OK, invatati-ne, ajutati-ne, explicati-ne", arata Vasilescu.

Din cauza crizei, WebMade nu a reusit sa castige multi clienti de cand s-a lansat. "Oamenii n-au mai fost dispusi sa investeasca in optimizare", completeaza el.

Platforma de e-commerce, lansata concomitent cu acest program de catre WebMade sub denumirea "eZcommerce", este oferita in regim SaaS si poate fi inchiriata fara nici un cost in varianta Start (dar clientul poate opta si pentru achizitia acesteia), serviciul curierat al Fan Courier si pachetele de hosting ale Host Vision sunt oferite la tarife preferentiale, iar serviciile de outsourcing pe vanzari, suport clienti si marketing direct ale Linea Directa Communication pot fi accesate de catre client in conditii speciale.

O noutate o constituie faptul ca platforma eZcommerce in varianta Premium este oferita spre inchiriere nu contra unui tarif fix, ci sub forma unui comision lunar din vanzari, ceea ce i-ar putea ajuta pe proprietarii de magazine online aflati la inceput, cand veniturile nu sunt inca suficient de mari.

"Din dorinta de a constitui un ajutor pentru antreprenorii din e-commerce, ne propunem sa marim aria facilitatilor de care acestia sa poata beneficia in procesul de lansare si gestionare a magazinelor lor online, prin dezvoltarea de noi parteneriate pe segmentele care au ramas neacoperite", spune managing director-ul WebMade.

In agentia online s-au investit, in total, circa 7.000 euro. Desi compania este inca mica, oficialul WebMade estimeaza o cifra de afaceri de 40.000 euro in 2010, pe fondul imbunatatirii situatiei economice din Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Start Up »Citeste si
Clientii Fashion Days vor plati mai mult pentru livrare cu ramburs