Daca in companiile mari exista deja o traditie ca diferiti studenti sa vina periodic pentru stagii de practica, in schimb, in cele mici si mijlocii, tinerii aflati in internship-uri sunt considerati mai degraba niste probleme, decat oportunitati de a descoperi noi talente.
Adesea, in companiile mici si mijlocii nu exista personal dedicat pentru a se ocupa de practicanti si in cele mai multe cazuri unul dintre manageri sau chiar seful companiei incearca sa se ocupe de acestia indiferent daca cei aflati in pratica muncesc pentru bani sau doar pentru ca au fost trimisi de catre facultate, scrie cotidianul american The Wall Street Journal.

In general, studentii interni sunt o oportunitate foarte mare pentru antreprenori tocmai datorita faptului ca intr-un business mic practicantii pot avea un impact foarte mare.

Astfel, ei pot aduce o perspectiva noua si in acelasi timp nu trebuie sa fie platiti sau sunt platiti mai putin decat ceilalti angajati.

The Wall Street Journal va prezinta cateva sfaturi prin care sa obtineti ceea de doriti de la studentii care vin in practica in compania dumneavoastra:

1. Spuneti inca de la inceput la ce va asteptati sa obtineti de la practicanti, inclusiv cum va doriti ca acestia sa se comporte sau cum sa se imbrace.

Pentru a-i face sa inteleaga ca trebuie sa fie profesionisti este bine sa-i faceti sa simta ca sunt parte a organizatiei pe care o conduceti.

Puteti sa le oferiti un birou, un calculator si un telefon sau chiar sa le puneti numele si numarul de telefon pe site-ul companiei.

2. Vorbiti cu practicantii despre care sunt asteptarile lor si incercati sa tineti cont de ele.

3. De obicei, cea mai dificila parte este cea in care trebuie sa decideti ce ar trebui sa faca internii.

De exemplu, daca acestia sunt buni comunicatori ar trebui sa-i lasati sa lucreze in zona de relatii cu clientii sau, daca, dimpotriva, nu comunica foarte bine ar putea sa va ajute in zona de cercetare.

4. Este bine ca in cazul in care participati la targuri sau expozitii sa ii luati si pe practicanti cu dvs. De asemenea, ii puteti lasa sa ia parte la discutiile pe care le aveti cu ceilalti angajati, clienti sau alti parteneri de afaceri.

5. Chiar daca cineva din compania dvs. ii supravegheaza pe acest tineri, dvs. sunteti seful companiei si este de dorit ca uneori sa va faceti timp pentru a discuta cu ei despre ceea ce au invatat.

Daca intr-o companie mare este destul de dificil ca directorul general sa vorbeasca cu studentii interni, in schimb, intr-o companie mica managerul sau fondatorul companiei ar trebuie sa fie mult mai apropiat de practicanti.

Astfel ii veti implica in firma dumneavoastra, pentru ca in niciun caz nu va doriti ca acestia sa isi termine stagiul dupa doua saptamani, si demotivati pe deasupra.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri