Chiar daca profitul este foarte important intr-un business, mai important decat acesta este cashul, lichiditatiile fiind vitale mai ales atunci cand incepeti o afacere si trebuie sa finantati primele activitati. Exista insa cateva metode prin care va puteti asigura cash-ul, cinci dintre ele fiind prezentate in publicatia The Entrepreneur.
1. Incheiati contracte prin care sa primiti plata in avans.

Daca aveti un business de servicii, contractele prin care primiti banii in avans sunt o metoda foarte buna prin care sa va asigurati banii de care aveti nevoie, iar acelasi lucru il puteti face si in afacerile bazate pe comercializarea de produse, prin introducerea precomenzilor.

2. Stabiliti anumite zile in care sa inchideti usile magazinului pentru a organiza evenimentele dedicate exclusiv clientilor noi, demonstratiile sau workshopurile fiind o metoda buna buna prin care sa atrageti atentia clientilor asupra unui nou produs ori serviciu.

Insa intr-un astfel de eveniment, vanzarile nu inseamna discounturi, deci, in cazul in care stabiliti o anumita perioada de cumparaturi care sa fie dedicata in exclusivitate clientilor noi (si care in viitor ar putea deveni consumatori fideli), aceasta este o metoda buna pentru ca acestia sa poate cumpara cele mai noi produse, nu neaparat cele mai ieftine.

3. Lansati oferte de produse si servicii care sa se poata achita in termen scurt.

Daca lucrati intr-un business de servicii ar trebui sa imbinati contractele incheiate cu plata in avans cu cele incheiate pe termen scurt, iar cel mai bine ar fi sa pozitionati aceste actiuni ca fiind oferte speciale.

In cazul in care clientii dvs reusesc sa-si plateasca facturile la timp, ati putea sa le oferiti discounturi sau chiar mici cadouri.

4. Lansati oferte pentru cumparatorii fideli.

Puteti crea astfel de programe solicitandu-le clientilor dvs o taxa de 5-10 euro pentru a putea face parte din acest "club".

Intr-adevar, la inceput, va trebui sa investiti in producerea cardurilor de loialitate, dar va veti crea o baza de clienti fideli care va vor asigura cu regularitate cashul.

5. Prezentati produsele noi ori mai ieftine in cadrul targurilor.

O metoda buna de a face rost de cash si in acelasi timp sa testati piata sunt participarile la targuri, intrucat astfel puteti afla ce cred clientii despre noul produs sau serviciu pe care doriti sa il lansati si totodata sa castigati si bani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri