Este absolventa a Facultatii de Cibernetica din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti. Dupa ce a lucrat in vanzari, unde a reusit sa faca performanta, fie ca a fost vorba de turism si servicii, fie de comert cu calculatoare, si-a dat seama ca acest domeniu este cel mai potrivit pentru ea. “Din prima clipa m-am simtit ca pestele in apa, foarte confortabil, in contact direct cu oamenii”, marturiseste Angela Cretu.

S-a alaturat echipei Avon in 1999, cand, in urma unui anunt din ziar si a unei conjuncturi favorabile, s-a prezentat la un interviu. Desi era foarte tanara, avea doar 24 de ani, i-a impresionat pe cei de acolo si a devenit director de zona, in Constanta. La acea vreme, Avon de abia intrase pe piata din Romania. Doi ani la rand a obtinut premiul “Best Area Sales Manager Avon Romania”, atingand, impreuna cu echipa sa, performanta de a fi cea mai buna din toate zonele din tara.

Conducerea a sesizat aceste realizari repetate si a decis sa o promoveze. Functia de director pe Moldova si Dobrogea a fost cea mai grea experienta din cariera ei. Deplasarile pe care trebuia sa le faca, timpul pe care il petrecea departe de casa si de sot, avand in vedere ca era proaspat casatorita, au fost cel mai greu de suportat. Toate acestea nu au impiedicat-o, insa, sa aduca divizia pe locul intai.

O noua reusita, o noua provocare. Un minut, atat i-a trebuit ca sa accepte, in 2002, plecarea in Serbia in functia de director national de vanzari. “A fost o perioada determinanta. Nu pot sa spun ca nu au fost si momente grele. Uneori ma intrebam daca locul meu este acolo. Sa vezi urme de razboi in jurul tau sau sa te plimbi prin oras printre tancuri si sa vezi oameni cu arme pe langa tine este o experienta care, clar, te aduce la un alt nivel de intelegere a comportamentului uman. Asa m-am format ca lider si am invatat sa apreciez lucrurile mici”, povesteste Angela Cretu. In cel de-al treilea an, a preluat nu numai vanzarile, ci si celelalte operatiuni, devenind astfel una dintre putinele femei Country Manager din cele 140 de tari in care compania Avon este prezenta pe piata. Sursa: http://www.capital.ro/index.php?a=22969&shift=1

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Succese »