Cu o investitie initiala de 3.000 de euro si mult talent, se poate trai decent din arta plastica
Obiecte de arta cu preturi intre 30 si 500 lei pot fi un cadou deosebit pentru buzunarul oricarui iubitor de frumos.

Daca te-ai aflat vreodata in cautarea unui cadou deosebit si te-ai lovit doar de sutele de chinezarii din magazine, atunci poate ar trebui sa faci o plimbare pe Bulevardul Carol din Bucuresti si sa descoperi lumea din cei 16 metri patrati de la "Wagner, arte frumoase si povesti".

Poveste de succes cu zane si printese

Ana Wagner (29 de ani) este artist plastic si conduce cu succes o mica afacere: un magazin din care oamenii pot cumpara "frumosul". A inceput sa vanda, inca din facultate, cani pictate de mana, dar sumele castigate ii dadeau doar satisfactia ca cineva a fost atras de arta sa. Increderea deplina in propriile forte a capatat-o abia anul trecut, in octombrie, cand a realizat cea mai importanta expozitie a sa, la Libraria Carturesti.

Cele 50 de obiecte din portelan pictat manual s-au vandut toate, ceea ce i-a dat curaj tinerei artiste sa-si deschida propriul magazin. "Mi-am schimbat complet tehnica de lucru. Inainte foloseam culori care se puteau zgaria, insa acum cumpar culori nemtesti care se ard la 850 de grade si nu se distrug nici dupa sute de ani daca vasul nu se sparge".

In urma expozitiei de la Carturesti, Ana a avut un profit de 1.500 de euro. Chiria pe prima luna si renovarea magazinului au costat-o 3.000 de euro, bani pe care i-a recuperat rapid prin vanzarea obiectelor. La doar 4 luni de la lansare, afacerea merge pe profit, portelanurile sunt din ce in ce mai cautate, iar in randul clientilor i-au intrat si cateva companii. Acestea fac deja comenzi pentru cadourile pe care le ofera angajatilor.

Intr-o singura luna, Ana Wagner a realizat doua comenzi mari: 60 de ceainice (echivalentul in lei a 85 de euro bucata) pentru Balul Prietenilor Muzeului de Arta si 20 de seturi "tee for one", in valoare de 3.000 de lei, pentru un client care si-a deschis de curand o cafenea pe malul Lacului Herastrau.

Sursa: http://www.baniinostri.ro/afaceri/poveste_all.php?ContentID=118

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri