Claudiu Opran este director la Sensiblu Romania. Pentru ca este un tinar manager de succes, a obtinut un loc binemeritat in proiectul Cotidianul, Generatia Asteptata.
Din vara anului trecut, ocupa pozitia de director general la Sensiblu Romania, lider in piata de retail farmaceutic, membra a grupului A&D Pharma. Ceea ce este insa o coincidenta fericita este faptul ca numarul de ani ca experienta profesionala a mea este acelasi cu numarul de ani de existenta a Sensiblu. Si eu, si compania Sensiblu am inceput activitatea in anul 1997, spune Claudiu Opran.

A fost, pe rind, reprezentant de vinzari pentru Unilever Romania, Area Sales Manager pentru Safilar Romduin SA, unic importator Sara Lee in Romania. Apoi, timp de doi ani, intre 1999 si 2001, a ocupat functia de Area Sales Manager zona vest pentru Brewery Holdings, detinator al marcilor si fabricilor de bere Ciuc, Gambrinus, Hategana. Aici s-a ocupat de coordonarea departamentelor vinzari, trade marketing si service, obtinind o crestere a vinzarilor cu 22% mai mare, de 32 de milioane de dolari.

Ulterior, a devenit Regional Sales Manager pe zona Banat-Crisana/Oltenia pentru Brau Union Romania. In perioada 2002-2003, a detinut functia de director vinzari si operatiuni sucursala Timisoara la SAB Miller, a doua companie de bere pe plan mondial. A condus cea mai importanta fuziune din Romania in 2002 intre Ursus SA si Bere Timisoreana, care a devenit ulterior CBR Romania. Aici a avut ca rezultate cresterea vinzarilor cu 16%, precum si cresterea cotei de piata de la 35% la 37,4%. Intre 2003 si 2004, Claudiu Opran a fost director executiv al sucursalei Timisoara, iar in 2004 a devenit director executiv SAB Miller.

De la bere la medicamente

Din septembrie 2004 intra in Sensiblu, ca Operational Manager, unde coordoneaza peste 1.000 de angajati si genereaza o cifra de afaceri de 50 de milioane de euro. Punctul de legatura intre ultimele trei locuri de munca este experienta acumulata in procesele de implementare Merger&Aquisition. Am fost responsabil de o parte dintre operatiunile desfasurate in fuziunea dintre Brewery Holdings si Brau Union, apoi intre SAB Miller si Fabrica de Bere Timisoreana. La finele anului 2005, am dus la bun sfirsit prima achizitie importanta din domeniul farmaceutic: Sensiblu a achizitionat cele 33 de farmacii Europharm, apartinind diviziei de retail Ideapharm a GSK Romania, spune Claudiu Opran.

Ce a schimbat in companie

In anul 2004, cind am intrat in marea echipa A&D Pharma, existau structuri ale departamentelor-suport comune ambelor companii membre ale grupului: Sensiblu si Mediplus, spune tinarul director. Insa, treptat, o data cu dezvoltarea ambelor companii, toate departamentele-suport s-au separat si astfel, la jumatatea lui 2005, deja existau echipe dedicate si specializate pe cele doua piete de retail, respectiv de distributie farmaceutica. De asemenea, numarul de farmacii s-a dublat, de la 100 in 2004 la 200 in 2005, dublindu-se in acelasi timp si numarul angajatilor.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=4605&art=279&cHash=fe5e7aa3eb

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri