Obiectivul lui Tudor Furir a fost sa ajunga Country Manager. Si a ajuns, la Pernod Ricard Romania, numarul 2 mondial in spirtoase si vinuri
Drumul sau a pornit de la Deva, a trecut prin Siberia si a ajuns la Bucuresti. Mereu am fugit de rutina si de plictiseala, cred ca faci diferenta daca pui pasiune in ceea ce faci, spune Tudor Furir.

Primul sau job l-a avut in vacanta de vara de dupa clasa a XI-a, cind s-a angajat ca muncitor necalificat la Drumuri Judetene. Pentru 300 de lei pe saptamina, cara pietre, turna amorsaj si nivela, ajungind sa construiasca un drum de la Deva la Cabana Caprioara, alaturi de o echipa de muncitori din Oltenia. Din banii cistigati si-a cumparat haine si echipament de tenis.

Din mina la mic intreprinzator

In 1987, dupa terminarea Facultatii de Electrotehnica din Cluj, Furir a primit o repartitie la Intreprinderea de Prospectiuni si Explorari Geologice din Deva. Nu i-a placut munca de birou si, astfel, a ajuns sa lucreze, timp de trei ani, ca inginer electro-mecanic la Mina Gauricea, de pe linga Hateg. Intram de citeva ori pe saptamina sub pamint, riscindu-mi viata, alaturi de colegii mei. Respect foarte mult aceasta meserie, spune managerul, marturisind ca a avut foarte multe de invatat din acea experienta.

Tot in acea perioada, spiritul de mic intreprinzator incepea sa prinda contur. Tudor s-a chinuit ceva vreme pina a strins aproape 400 de oameni dispusi sa plateasca pentru instalarea unei antene parabolice, ilegala la acea vreme. A umblat prin tara, a facut rost de materiale, toate pe sub mina, si a scos un profit pe masura.

Simteam ca ma plafonez

Pentru ca nu i se parea de viitor, a plecat din mina si imediat dupa Revolutie si-a deschis la Hateg un mic magazin care vindea confectii din bumbac. Paralel, Furir s-a angajat ca sef de centrala telefonica la Hateg, considerind acest lucru o oportunitate de a lucra in domeniul pentru care se pregatise in facultate. Mi s-a parut ca imi fac meseria, dar am gresit. Acest domeniu este o provocare in prezent, dar atunci totul era vechi. Era plictiseala, nu invatam nimic, simteam ca ma plafonez, spune el.

Un anunt in ziarul local

Sansa a aparut cind a vazut in ziarul local un anunt al companiei Coca-Cola, care angaja responsabil de vinzari pe judetul Hunedoara. Desi nu avea experienta si nici macar nu stia cum se realizeaza un CV, Tudor marturiseste ca a scris o scrisorica si a fost chemat la interviu. Compania l-a ales dintre 54 de candidati, probabil datorita atitudinii: eram optimist si action-oriented.

Fiindca mediul era exact ceea ce isi dorea, adica un sistem dinamic, in care lucra alaturi de oameni care gindeau la fel ca el, Furir s-a adaptat repede si a invatat din mers. La Coca-Cola a implementat promotii si ideea de consum acasa. Evolutia nu s-a lasat deloc asteptata: in sase luni, Tudor Furir a ajuns in pozitia de Area Manager, conducea un depozit si avea oameni in subordine.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=4605&art=379&cHash=e3b09536e7

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri