La un an de la absolvirea facultatii a fost numit director general al Intercapital Invest. In prezent, fondul pe care il conduce administreaza economiile a peste 2.000 de persoane care isi investesc increderea in societatea condusa de Razvan Pasol. In 2006 societatea intra in top 10 al celor mai importanti intermediari de actiuni la Bursa de Valori Bucuresti.

Cariera lui Razvan Pasol a inceput inca din timpul facultatii cand si-a descoperit pasiunea pentru domeniul economic. A plecat de la contabilitate si analiza financiara la vanzari, si de la IT la traduceri.

In anul trei de studentie a investit cativa dolari pe Bursa si de atunci nu s-a mai oprit. Tot in timpul facultatii a luat legatura pentru prima data cu o societate de valori mobiliare, vechea denumire pentru SSIF, actualele societati de intermediere pe piata de capital, in calitate de client.

"Am deschis un cont de investitii in martie 1997 echivalentul in lei a unei sume de cateva zeci de dolari. Investitiile in actiuni au inceput sa ma intereseze din ce in ce mai mult, intrucat le-am perceput drept unul din cele mai dinamice domenii ale activitatii economice si drept o platforma pentru o multitudine de proiecte diverse si interesante", povesteste Razvan Pasol.

Cautand sa-si maximizeze profitul, sa fie asadar rational din punct de vedere economic, Razvan Pasol a trecut de la experienta de simplu investitor la Bursa de Valori Bucuresti la cea de analist dupa ce a construit o aplicatie informatica de evidenta si analiza a actiunilor tranzactionate in Romania.

"Am crescut valoarea contului de investitii prin investitii noi dar si prin castiguri si am elaborat lucrarea de diploma in domeniul analizei actiunilor. Dupa terminarea facultatii, directia a fost clara: o pozitie intr-o firma de brokeraj", marturiseste Razvan Pasol.

A absolvit Academia de Studii Economice in 1998 specializandu-se in Finante si Burse de Valori.

Inca din anul I a lucrat ca analist financiar la o firma din Bucuresti, iar la numai un an, in 1999, proaspatul absolvent a fost numit director general al societatii Intercapital Invest. Provocarea era cu atat mai mare cu ca cat societatea abia isi incepea activitatea si nu avea un portofoliu de clienti sau activitate operationala.

La cativa ani de la absolvirea facultatii, Razvan Pasol isi continua studiile in Malibu, California, unde obtine un MBA (Master of Bussiness Administration) cu specializarea Finante.

Sursa: http://www.baniinostri.ro/afaceri/poveste_all.php?ContentID=122

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri