Achizitia pachetului majoritar al Depaco de catre Teraplast creeaza noi orizonturi pentru business-ul fondat de catre antreprenorul roman Dragos Irimescu, astfel ca un plan de dezvoltare al companiei urmeaza sa fie pus la punct pentru o noua etapa in care producatorul de acoperisuri metalice va intra.

Intr-un interviu acordat wall-street.ro, Dragos Irimescu, fondatorul companiei Depaco si Valeriu Irimescu, fiul antreprenorului roman, actualul director executiv al companiei, au vorbit despre planurile Depaco cu brandul Wetterbest la nivel local, ce provocari au cei doi in fata si cum vad dezvoltarea companiei si a pietei de invelitori metalice in anii urmatori.

“Nu avem un calendar stabilit in privinta urmatorilor pasi, insa lucrurile pentru companie merg in continuare ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Ne-am dezvoltat dupa strategia noastra, iar achizitia de catre grupul Teraplast apare ca un sprijin. Am inceput deja sa comercializam produse ale Terasteel, iar prin intermediul logisticii companiei si echipei de vanzari ne vom consolida pozitia local, cat mai ales la nivel international”, spune Dragos Irimescu (foto mai jos).

Potrivit lui Valeriu Irimescu, directorul executiv al Depaco, planul vizat de companie este ca pana la finalul anului 2019, 10% din totalul rulajului companiei specializate in productia de solutii pentru acoperisuri sa atinga sa fie reprezentat de exporturi.

“Tinta este sa ajungem la 10% din cifra de afaceri prin exportuni. Interesanta este piata din Europa Centrala si de Est pentru vanzarile acestor solutii, care dispune de o piata mult mai bine dezvoltata decat Europa Occidentala. (…) Exporturile reprezinta in prezent sub 3% din cifra de afaceri, iar ponderea de 10% este un obiectiv pentru finalul anului 2019”, a precizat Valeriu Irimescu (foto mai jos).

Brandul Wetterbest este prezent la export pe piete regionale, cum este cazul Bulgariei, Serbiei, in Ungaria, Slovacia, Cehia, dar si a unor piete mai indepartate, cum este cazul Frantei sau Belgiei.

Potrivit celor doi manageri, Romania este a doua piata din UE in ceea ce priveste productia si volumele de acoperisuri metalice comercializate.

Wetterbest: Ne concentram pe investitiile in actuala fabrica

Intrebati daca intentioneaza sa deschida noi unitati de productie in tara, reprezentantii Depaco sustin ca viitoarele investitii se vor concentra pe actuala unitate de productie situata in localitatea Baicoiu din judetul Prahova.

“Viitoarele investitii se vor realiza in locatia pe care o avem, in care avem nevoie de infrastructura suplimentara. Anul acesta vom aloca peste 1 milion de euro in noi linii de productie, precum si in noi depozite sau spatii conexe”, a completat Valeriu Irimescu, tanarul de 27 de ani care conduce operatiunile celui de-al doilea producator de acoperisuri metalice din Romania.

In ceea ce priveste evolutia pietei, reprezentantii Wetterbest sustin ca ne putem astepta la o evolutie a volumelor comercializate chiar si de peste 20%.

La inceputul acestui an, Teraplast anunta preluarea unei participatii de 50% din activitatea Depaco, intr-una dintre cele mai neasteptate tranzactii din domeniul constructiilor. In prima parte a lunii iunie insa, grupul Teraplast avea sa isi mareasca participatia in compania fondata de catre familia Irimescu la 60%.

Compania Depaco a fost infiintata in anul 1999 si este al doilea producator de tigla metalica de pe piata din Romania. In prezent, procesul de productie din fabrica Depaco de la Baicoi se desfasoara pe mai mult de 40 linii automate: pentru tigla metalica cu diverse profiluri, pentru tabla cutata, pentru sistemul de jgheaburi si burlane si pentru multe alte accesorii. In anul 2016, compania a avut o cifra de afaceri de 130 milioane de lei si un profit net de 11 milioane de lei.

Grupul Wetterbest a inregistrat in primele sase luni o cifra de afaceri de 70 milioane de lei, in crestere cu 65% fata de perioada similara a anului 2016) si un profit consolidat de 7 milioane de lei, de 2 ori mai mare, in timp ce volumele au depasit 2 milioane de mp (+40%).

Wetterbest detine una dintre cele mai mari capacitati de productie de tigla metalica si accesorii din Romania, prin cele doua fabrici de la Baicoi (jud. Prahova) si Podari (jud. Dolj), si reuneste o echipa de circa 250 de angajati. In 2016, Grupul Wetterbest a obtinut o cifra de afaceri de 148 de milioane lei si un profit consolidat de 12 milioane de lei, detinand o cota de piata de aproximativ 15%.

Depaco, prin brandul Wetterbest, este al doilea producator de acoperisuri metalice, pe o piata pe care concureaza cu nume precum Bilka, Lindab, Coilprofil, Ruukki sau Final Distribution.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri