Face milioane de euro din scaune auto pentru copii: Statul ar trebui sa sustina in egala masura antreprenorii romani si investitorii straini

Doina Cepalis, antreprenoarea care conduce o afacere cu 1.000 de angajati si afaceri de 10 milioane de euro din vanzarea de scaune auto pentru copii, spune ca statul ar trebui sa sustina antreprenorii locali in egala masura cu investitorii straini.

Doina Cepalis detine in prezent un grup cu afaceri de 28 mil. euro si un profit estimat la circa 2 mil. euro. Te-Rox este operat prin intermediul a patru firme, dintre care cele mai mari sunt Te-Rox Prod si My Plast Investments. Scaunele auto pentru copii ajung astazi in Franta, Germania, Marea Britanie, Italia, Brazilia si alte 40 de piete. Te-Rox este numarul 1 in Europa pe piata centurilor de siguranta si a huselor pentru scaunele auto pentru copii.

”Sunt pe o piata reglementata de norme internationale si obligatorie. In general, statul ar trebui sa sustina exportul”, spune Doina Cepalis.
Inceputul Doinei Cepalis in aceasta industrie a fost unul timid, cu 10 angajati si 10.000 de euro investiti. In opt ani insa business-ul a crescut la 1.000 de angajati si afaceri de 10 mil. euro. ”Firmele din Europa nu aveau incredere in Romania, cu atat mai putin in mine. (…) A fost foarte greu sa am o explozie de comenzi pe care nu le puteam onora. Dar intodeauna m-am bazat pe oameni, pe echipa si intuitie. Conduc firma emotional si intuitiv, cu mult suflet”, explica Doina Cepalis.

Printre partenerii companiei se numara in prezent Disney, Ferrari si Chicco, scaunele produse la Pascani avand preturi cuprinse intre 40 si 60 de euro.

Citeste si:
Mesajul ambasadei americane pentru Beirut: Poporul libanez a...
Mesajul ambasadei americane...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

In acest an investitiile bugetate se ridica la aproximativ 700.000 de euro. ”Am mizat anul acesta pe o crestere controlata, sa mentin standardele de calitate si siguranta in trafic”, conchide Cepalis.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Succese »Setari Cookie-uri