In opinia lui Dispas (foto), problema fundamentala nu tine de reducerea sau nu a taxarii, ci de inovatie. "Daca ne uitam in jur, vedem tari intr-o forma foarte buna - Germania de exemplu, care au taxe mari, si vedem si tari cu taxe destul de joase - Statele Unite - care performeaza de asemenea bine, in special in ceea ce priveste piata muncii. Dar, daca sapam mai adanc si ne uitam la radacinile succesului, descoperim un sistem care promoveaza inovatia. Si asta este ceea ce face o imensa diferenta", a declarat economistul, care are o experienta de peste 16 ani in pietele financiare, inclusiv la conducerea unor fonduri ale HSBC.

El spune ca Statele Unite au unul dintre cele mai dinamice procese de inovare, in timp ce in Germania vedem industrii care domina piata mondiala, cum este industria auto, unde nemtii au reusit sa atraga ingineri din toate colturile lumii, pentru a crea produse inovatoare si de calitate.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont