Gabriel Biris s-a intors la jobul pe care l-a lasat pentru a deveni, pentru mai putin de un an, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice. Astfel, fostul secretar de stat si-a reluat activitatea de avocat specializat in legislatie fiscala la firma Biris-Goran, unde este si partener. Planurile Biris-Goran pentru anul urmator: full-power.

"Planul (pentru perioada urmatoare, n.r.) este sa fac ce am facut intotdeauna – consultanta, lucru cu echipa de la Biris-Goran. Implicarea mea in viata cetatii va ramane, insa, o constanta", a declarat avocatul.

Lipsa unui dintre partenerii fondatori ai firmei s-a resimtit in activitatea Biris-Goran in 2016, in contextul in care firma a recuperat in ultimii ani teren si s-a apropiat ca activitate de nivelul din 2008.

"S-a simtit lipsa, sa spunem doar atat. Colegii mei au facut, insa, o treaba foarte buna. (Pentru 2017, n.r.) full-power. (…) In 2008, foarte multe dintre veniturile noastre erau legate de M&A si, in special, de piata imobiliara. Acum suntem mult mai echilibrati. (…) Suntem aproape de one-stop shop", a declarat avocatul pentru wall-street.ro.

In cadrul Ministerului Finantelor Publice, Biris a fost responsabil de reforma in domeniul legislatiei fiscale si a avut in subordine mai multe structuri, printre care Comisia Fiscala Centrala si Directia generala de legislatie cod procedura fiscala, reglementari nefiscale si contabile.

"Acum si experienta pe care am castigat-o in sectorul public cred ca va fi de ajutor, pentru ca pot sa aduc mai multa valoare adaugata in momentul de fata. (Inteleg mai bine, n.r.) si spiritul (legislatiei, n.r.) si de ce nu functioneaza anumite lucruri, cum sa le faci sa functioneze. E foarte importanta si partea asta", a afirmat el.

Pentru perioada urmatoare, Biris intentioneaza sa reintre in activitatea de avocat, dar vrea si sa continue sa-si promoveze proiectul de modificare a Codului Fiscal, din cauza caruia a fost nevoit sa-si dea demisia.

"Revin incet-incet in viata cabinetului. Deja am avut cateva prime intalniri cu clienti si potentiali clienti, dar in urmatoarele cateva zile am sa continui sa explic mai pe indelete masurile din acest proiect. (…) Este important sa incepem sa vorbim mai serios despre moralitatea sistemului nostru fiscal", a spus el.

Gabriel Biris ramane avocat, nu se face politician

Fostul secretar de stat, desi in trecut a candidat si pentru Camera Deputatilor, nu are intentia de a intra in politica si nici de a mai reveni intr-o institutie de stat in cadrul altor formule, asa cum a fost guvernul tehnocrat condus de premierul Dacian Ciolos.

Asta nu exclude, insa, o colaborare din exterior cu autoritatile statului. Biris afirma ca face acest lucru de peste 10 ani si este dispus sa ofere in continuare sprijin, daca ii este solicitat.

"Am participat la consultari impreuna cu colegii din AmCham, din Coalitia pentru Dezvoltare, singur, probabil cu toate guvernele din 2002 incoace", a spus el.

Gabriel Biris a fost nevoit sa-si dea demisia saptamana trecuta din functia de secretar de stat in Ministerul Finatelor, dupa ce un proiect la care lucra a ajuns, pe surse, in presa. Mai multe dintre articolele proiectului au fost interpretate ca o crestere a fiscalitatii.

Printre modificarile propuse de proiectul lui Gabriel Biris si care au starnit reactii virulente se numara stabilirea unui moment T0 pentru declararea averilor de peste 1 milion de euro, dar si cresterea ratei de taxare a PFA catre un nivel similar cu cel al salariilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri