Life is Hard este in discutii avansate cu mai multe firme pentru a face achizitii, astfel incat sa accelereze dezvoltarea firmei prin integrarea de competente noi, a declarat intr-o emisiune Wall-Street 360 Catalin Chis, fondatorul grupului de firme APS (Active Power Solutions), din care face parte si Life is Hard. Chis a mai facut o achizitie in 2014, cand s-a extins pe piata din Londra prin preluarea firmei Barandi.

Intrebat daca Life is Hard va creste organic, cat si prin achizitii, antreprenorul din Cluj a declarat raspicat ca acesta "este un obiectiv pe care il urmarim permanent" si cauta firme de software din Romania care sa aduca competente noi in cadrul grupului si sa accelereze dezvoltarea.

"In momentul de fata suntem in analiza si discutii cu cel putin 3 firme. Ma refer ca suntem in discutii avansate, nu doar la nivel de prospectare", a spus Chis in emisiunea Wall-Street 360.

Grupul APS a achizitionat prin intermediul Life is Hard, la finalul anului 2014, firma Barandi, care avea un birou la Londra, obtinand astfel extinderea internationala. "In momentul in care am decis sa facem rebranding-ul, unul dintre pilonii naturali de dezvoltare era sa mergem usor si catre partea de outsourcing international si sa iesim din tara, incercand sa ne oferim serviciile catre piete mult mai mari (Germania, Marea Britanie sau Statele Unite)", isi aminteste Chis.

Cand mergeam in Londra la intalniri, in momentul in care ofeream o carte de vizita si (investitorul) vedea Life is Hard deja incepe discutia. Inainte, de cele mai multe ori punea cartea de vizita in portvizit si era abilitatea ta de a continua discutia. Acum nu, vin ei si intreaba ce face Life is Hard, de unde suntem, cum sunt produsele noastre

"Pot sa va spun ca in Londra sunt chiriile foarte mari. Contactul cu statul (englez - n.r.) din punctul meu de vedere este mic. Totul se desfasoara prin firma de contabilitate, iar flow-urile pe care le avem sunt foarte simple", a declarat Chis.

Taxe sunt mult mai putine decat in Romania, dar nu neaparat mai mici. Birocratia este insa mai mica, majoritatea lucrurilor se fac prin email si telefon, iar actele sunt semnate digital.

Catalin Chis, fondator APS

Antreprenorul remarca faptul ca prin miscarile recente ale autoritatilor romane incepem incet incet sa ne aliniem cu Occidentul.

Catalin Chis si-a inceput activitatea de antreprenor in anul 2000, cand obiectivul sau a fost sa devina un actor important in piata de IT&C din Romania. In 2008, ca o dezvoltare naturala a ceea ce reusise sa faca, Chis a infiintat o noua firma prin asociere cu Erik Barna, KL Software, companie care a dezvoltat unul dintre cele mai importante produse din domeniul brokerajului in asigurari, platforma 24Broker.ro, care tranzactioneaza peste 150 milioane euro anual.

In 2014, actionarii firmei au decis sa faca un rebranding al KL Software si, dupa un proces de selectie, numele ales a ramas Life is Hard, companie care acum este listata pe bursa in sectiunea AeRo, fiind prima firma de software din Romania care a devenit publica.

In perioada dinaintea listarii am avut 3 propuneri de exit din business si fiecare venea cu o metoda care ii convenea (in ceea ce priveste evaluarea - n.r.). In momentul acela am luat decizia sa ne listam pe bursa si sa vedem care este valoarea data de catre piata.

Chis precizeaza ca, desi compania este listata pe AeRo, si nu pe bursa principala, firma a devenit foarte vizibila, ajutata si de numele inedit si usor de tinut minte. "Am fost suspectati de catre clientii nostri, brokeri de asigurari, ca am fi facut exit din business catre unii sau altii. Prin listare am devenit foarte transparenti", concluzioneaza antreprenorul.

Puteti sa il cunoasteti pe Catalin Chis la conferinta Antreprenor, caut finantare, oganizata de WALL-STREET.RO in 29 septembrie, cand antreprenorul din Cluj va participa atat la dezbatere, cat si la un panel de speed dating.

Inscrie-te la speed dating si obtine pentru afacerea ta sfaturi, idei si (poate) chiar finantare de la investitorii aflati in panel.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri