Companiile ar trebui sa fie mai darnice cu angajatii cu salarii mici, daca isi doresc oameni motivati, care sa aiba rezultate bune la job, considera headhunter-ul George Butunoiu. El a adaugat ca cele mai mici salarii pentru angajati, cu exceptia celor care practica munca necalificata, ar trebui sa fie de 2.000 de lei.

Headhunter-ul a aratat ca una dintre cele mai mari probleme de pe piata muncii este diferenta mare dintre salariile mici si salariile mari din companii.

"Salariile au crescut si este de asteptat sa creasca in continuare. Eu le spun directorilor ca trebuie sa isi refaca planurile de business si sa acorde salarii mai mari, in special angajatilor cu castiguri mici. De altfel, cea mai mare problema din Romania este diferenta dintre salariile mici si salariile mari. Un raport sanatos in tarile dezvoltate este 1 la 5 sau 1 la 6, intre cel mai mic salariu din firma si salariile mari, cu exceptia castigurilor directorilor generali. La noi este 1 la 20", a spus George Butunoiu.

Diferentele frustreaza si demotiveaza angajatii

Diferentele mari dintre salarii, sustine specialistul in recrutare, conduc la frustrarea si demotivarea angajatilor si genereaza o scadere a calitatii muncii.

"Acesta (raportul intre salariile mici si salariile mari - n.red) este unul dintre indicatorii cei mai reprezentativi care arata ca Romania este o tara cu probleme inca mari. Cata vreme o sa fie diferenta asta intre salariile mici si cele mari vor fi probleme intre angajatori si angajati, tensiuni, pentru ca salariile se afla, angajatii nu se vor mai simti motivati, ci, mai degraba frustrati", a precizat George Butunoiu.

Ii sfatuiesc pe cei din companii sa isi revada business planurile si sa creasca salariile mici. Poti sa ii dai un salariu mai mare si sa ii cresti angajatului norma, de exemplu. Asta este solutia. Practic, oamenii cu oarecare calificare nu trebuie sa mai ia in calcul salarii sub 2.000 de lei

- George Butunoiu -

Salariile managerilor au ramas constante

In ceea ce priveste remuneratiile managerilor de top, zona pe care George Butunoiu are cea mai mare expertiza, recrutand mii de oameni pe aceste pozitii, acestea au ramas constante si ii ajuta pe sefii din companii sa traiasca la fel de bine ca cei din Elvetia.

"Salariile managerilor sunt destul de apropiate de cele din tarile occidentale, din Grecia, Spania, de exemplu, nu ca cele din Anglia sau America. Insa, raportat la costul vietii, veniturile sunt absolut echivalente, deci un manager care castiga 4.000 – 5.000 de euro aici traieste la fel de bine ca unul care castiga 10.000 de euro in Elvetia", a precizat George Butunoiu.

Salariile managerilor pot fi si de 10.000 sau 15.000 de euro pe luna. Salariul este legat de cifra de afaceri a companiei, de profitul companiei, de industrie

Sursa foto: Africa Studio, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri