A trait “visul european” de a pleca din Romania si de a reusi in cariera peste hotare, insa dorul de casa l-a facut sa parieze peste 40 de milioane de euro pe un proiect imobiliar extrem de ambitios, chiar in nordul Capitalei, intr-o zona exclusivista si foarte cautata.

Rey Muraru (42 de ani) este poate una dintre cele mai captivante enciclopedii despre cariera, un om care a decis sa plece din Romania intr-un moment foarte dificil, imediat dupa caderea comunismului, cand s-a stabilit in Marea Britanie si a intreprins mai multe activitati, fie din postura de angajat, fie de antreprenor. Insa, experientele pe care le-a acumulat l-au facut ca in final sa parieze zeci de milioane de euro intr-un proiect imobiliar din nordul Bucurestiului. Cum s-a ajuns aici?

Rey Muraru s-a nascut in Piatra Neamt in anul 1974. Desi a plecat din tara de mai bine de 20 de ani, spune ca investitia in proiectul Dumbrava Vlasiei, de langa Bucuresti, este printre cele mai frumoase realizari ale sale.

“Am terminat Facultatea de Finante Banci din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si imediat dupa caderea comunismului am decis sa plec din tara. Nu m-a sfatuit nimeni sa o fac, pur si simplu a fost o decizie personala. (…) Pana in anii ‘90 nu am avut pasaport, insa dorinta de a vedea cum se traieste afara m-a indreptat spre Vest. A fost o dorinta de a vedea, de a explora si de a cunoaste oameni si locuri noi. Din dorinta de a calatori am ajuns in multe locuri. Am calatorit foarte mult, am muncit si am avut posibilitatea sa lucrez la firme importante”, a spus Rey Muraru (foto cover), antreprenorul roman care a lucrat in domenii variate – de la textile, la productie de filme si, mai nou, imobiliare.

Din industria textila, in productie cinematografica si din nou acasa, in Romania, in proiectul Dubrava Vlasiei

O persoana extrem de retrasa si fara prea multa vizibilitate, Rey Muraru si-a croit, la propriu, drumul in cariera, dupa ce mai multi ani a activat in cadrul mai multor companii din domeniul textilelor.

“Am lucrat inclusiv cu companii care furnizau materiale pentru H&M. Primii ani au fost cu adevarat provocatori, intr-o tara in care nu cunoasteam pe nimeni, dar care m-a atras de la primul pas”, isi aminteste Rey Muraru.

A cochetat inclusiv cu industria cinematografica, despre care nu a vorbit foarte mult in interviul acordat Wall-Street PRO, insa Rey Muraru a fost producator al mai multor scurt metraje, asa cum este cazul Lump (2006), Strigoi (2009), Once for the money (2009) sau Three in a boat (2010).

In opinia sa, dezvoltarea economica si progresul tehnologic au facut ca omenirea sa aiba posibilitatea sa traiasca global. “Lumea este foarte mica – nu conteaza unde esti – poti fi in Bucuresti, Londra sau NY. Nu mai traim intr-o societate in care te-ai nascut intr-un loc si acolo trebuie sa locuiesti. Trebuie sa testezi oportunitatile. Spre real-estate am fost atras de constructii, de dezvoltare. Cand ideea pe care o ai in minte se materializeaza este o reusita spectaculoasa. Am activat multi ani in domeniul real-estate la Londra, iar acest lucru mi-a creionat un parcurs destul de clar pentru ceea ce mi-am dorit sa realizez””, isi sustine Rey Muraru primii pasi in industria constructiilor si dezvoltarii de proiecte imobiliare.

“Un accident!” Cum s-a ajuns la proiectul de peste 40 mil. euro din Dumbrava Vlasiei, la langa Bucuresti

Proiectul “Dumbrava Vlasiei” de langa Bucuresti a fost “un accident”, il descrie Rey Muraru, care, in anii de dinaintea crizei, cauta, alaturi de alti investitori, terenuri pentru un proiect imobiliar de amploare in Romania.

“La inceput ne-am uitat in Bucuresti, in Brasov si in orase mai mici, dar dupa mai multe cercetari am decis sa ne concentram pe Capitala. Terenul de langa Moara Vlasiei l-am gasit accidental, cand, dupa ce vizionasem mai multe spatii aflate la vanzare, am decis sa oprim si sa il vedem si pe acesta. A fost un DA instantaneu si am zis ca aici trebuie sa dezvoltam proiectul”, isi aminteste Rey Muraru.

Loreco Investments este o companie de familie, a caror membri au o vasta experienta in dezvoltarea de apartamente si proiecte imobiliare in Marea Britanie si care, cu sustinerea investitorului roman Rey Muraru, au demarat in anul 2006 achizitia a nu mai putin de 90 de hectare pentru un ambitios proiect imobiliar.

Dumbrava Vlasiei, proiect care pana acum a necesitat investitii de 40 de milioane de euro, va fi impartit in 5 mari sate de dezvoltare, prima faza insumand nu mai putin de 140 vile exclusiviste si care, intr-o etapa viitoare, vor fi unite prin intermediul unui parc urias, zone de relaxare, agrement, scoli, gradinite, hipermarketuri sau cinematograf.

“Cand am venit in Balotesti, am descoperit aceasta locatie si m-am indragostit de frumusetea acestui teren. A fost o oportunitate unica de a crea ceva frumos in asa fel incat sa aducem ceva deosebit pietei locale de proiecte imobiliare. Am ajuns aici printr-un accident: am vazut locatia si am hotarat ca trebuie sa facem aici ceva – era un camp plin de margarete foarte frumos. Datorita experientei acumulate in proiectele din Marea Britanie, am incercat sa punem la punct un plan in functiune sa cream toate utilitatile necesare, un mediu in care oamenii sa isi creeze casele din vis. Ne-am dorit sa cream un set de reguli prin care sa pastram o calitate ridicata in ansamblul rezidential pe care il vom dezvolta. Este un teren foarte mare ce ne asigura ca vom fi aici pe termen lung”, a declarat Rey Muraru, directorul general Loreco Investments.

In prima faza, in care vor fi construite circa 140 de case pe parcursul urmatorilor 3 ani, urmeaza sa fie dezvoltate patru proiecte de prezentare, care vor fi inaugurare in cursul anului viitor, dar si cele doua proiecte de case Huf Haus, concept modular de case al unui business de familie din Germania cu o vechime de peste 100 de ani pe piata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri