"In doi ani si sase luni de mandat, eu imi asum alinierea la normele europene atat a institutiei cat si pietelor prin modernizarea legislatiei, stabilizare financiara si dezvoltare. Acesta a fost si angajamentul meu in parlament in fata acelorasi patru comisii care s-au intalnit si au dat startul procedurilor pentru demiterea mea de la conducerea ASF. A fost un lucru bine facut in doi ani si jumatate, este o institutie asezata si moderna. Sunt numai putin de 10 legi fundamentale implementate in aceasta perioada, atat in piata asigurarilor, cat si in piata de capital. De altfel, initiativa fuziunii celor trei autoritati anterioare au plecat tocmai de la disfunctionalitatile care au aparut in aceste doua piete", a declarat Misu Negritoiu (foto).

In opinia sa, in aplicarea acestor legi, pe care chiar Parlamentul le-a votat in ultimii doi ani cat si a Normelor din legislatia secundara ar exista anumite inconsecvente si mai ales ceva efecte ce nu convin, atat in piata asigurarilor cat si de piata de capital. "In piata de capital exista constrangeri din cauza noilor reguli, care par asa ca o camasa de forta si nu mai poate fiecare sa faca tot ce vrea si mai ales sa manipuleze autoritatea. ASF functioneaza, ia decizii independente, nu mai este influentata si asta probabil ii deranjeaza pe cei care o influentau inainte", spune seful ASF.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont