Printre temele dezbatute in intalnirea de lucru organizata la Bruxelles de EPF s-au regasit: noua legislatie pregatita de catre Comisia Europeana pe tema cladirilor age-friendly (adaptate persoanelor varstnice si cu nevoi speciale), Directiva 95/16/CE cu privire la lifturi, impozitul progresiv propus a fi aplicat de Polonia asupra sectorului de retail, ajutorul de stat, in defavoarea dezvoltatorilor privati, oferit in tarile UE pentru locuintele sociale, noua Directiva europeana cu privire la eficienta energetica si, nu in ultimul rand, noua Directiva privind performanta energetica a cladirilor.

"European Property Federation reprezinta o organizatie de lobby, al carei scop este acela de a analiza propunerile de modificari legislative la nivel european, astfel incat acestea sa nu afecteze afacerile membrilor nostri sau sa stimulam Comisia sa intervina, din proprie initiativa, pentru a inlatura ajutoarele de stat sau diferite inechitati ori nereguli din pietele nationale. Dar, o organizatie de lobby in ceea ce priveste reglementarile nu asteapta doar ca UE sa lanseze o propunere, precum este cea de eficienta energetica, pe care am dezbatut-o alaturi de Comisia Europeana de foarte multa vreme. Daca iti faci treaba cum trebuie, in calitate de federatie europeana, esti prezent la discutii inca din primele momente, pentru a fi cu adevarat un jucator”, spune Michael MacBrien (foto), director general al EPF.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont