A intrat in lumea coachingului in urma cu mai bine de 16 ani, cand foarte putini oameni auzisera in Romania de acest concept, insa “cu multa incapatanare”, asa cum ii place sa spuna, a ajuns sa fie unul dintre liderii pietei de profil. In prezent, o sedinta de coaching cu el incepe de la 500 de euro, conduce un business de sute de mii de euro, iar provocarea sa este de a castiga primul milion de euro din sedinte de coaching in 2018.

Mihai Stanescu este absolvent al Facultatii de Psihologie cu specializare in Psihologie Organizationala si fondatorul companiei RoCoach, prima companie care furnizeaza servicii exclusive de coaching de nivel premium in Romania.

Eu am inceput cu sedinta de 50 de dolari, in sufragerie, in 2002. Era foarte bine si atunci. In anul 2002, nimeni nu stia de coaching, insa am reusit in acest domeniu pentru ca sunt un om foarte incapatanat. In plus, am capatat multa recunostere din afara tarii de la fellow coaches”, isi aminteste Mihai Stanescu.

In prezent, este unul dintre cei mai apreciati specialisti in coaching de business din Romania, livrand in cei peste 16 ani de activitate mai mult de 10.000 de ore de coaching platite.

“Am reusit intr-un domeniu necunoscut de nimeni batand suficient de mult oamenii la cap. Nu pot sa spun ca am vandut, pentru ca nu stiam ce inseamna aia. Plus ca eu cred in continuare ca coachingul se cumpara, nu se vinde. Iar acest lucru reseteaza complet relatia dintre un furnizor de servicii si clientul”, considera acesta.

In coaching este neetic sa alergi dupa client. Pana sa vina clientii la el, un coach trebuie sa se pregateasca mult, din punct de vedere tehnic, din punct de vedere leadership, pregatirea fiind foarte importanta

- Mihai Stanescu -

Astazi, clientii lui Stanescu sunt in cea mai mare parte manageri de top din cele mai mari companii din Romania si nu numai, 20% dintre acestia activand in strainatate.

O sedinta de coaching ajunge la 2.500 de euro

Desi mare parte dintre romani nu castiga aceasta suma intr-o luna, Mihai Stanescu incaseaza intre 500 de euro si 2.500 de euro pe o sedinta de coaching, pretul variind in functie de obiectivul pe care si-l propune clientul.

In servicii exista un principiu fundamental, inca de cand au aparut serviciile, cum ca fiecare furnizor are clientii pe care si-i merita. La mine o sedinta incepe de la 500 de euro si am clienti internationali care lucreaza si cu 2.500 de euro pe ora. Pretul variaza in functie de output, astfel ca daca vii cu un subiect de milioane de euro, normal ca si tariful creste”, a explicat coachul.

In coaching este la fel ca in sportul de performanta, unde daca vrei sa te antreneze Agassi, trebuie sa il platesti

- Mihai Stanescu -

Stanescu recunoste ca in prezent doar clientii din afara tarii isi permit sa plateasca tariful maxim, insa spune ca si cei din Romania se apropie de aceasta suma.

Recent, coachul Mihai Stanescu a intrat pe un segment nou in piata de coaching, avand sedinte cu reprezentanti ai companiilor de stat din Romania.

Este incredibil pentru mine sa vad o nevoie de schimbare deja spusa, direct, la masa. Am inceput deja sa lucrez cu oamenii din companii mari de stat, iar dincolo de recunosterea mea personala, ma bucur ca in sfarsit se intampla acest lucru, asa cum in alte tari se intampla de mult timp”, a mentionat coachul.

Primul milion de euro

RoCoach, firma de coaching pe care o conduce Mihai Stanescu, si in care tot el este singurul care livreaza sedinte de coaching, va incheia anul acesta cu o cifra de afaceri de 300.000 de euro, dublu fata de anul 2015.

Planurile lui Stanescu sunt mari, iar provocarea sa pe termen mediu este de a obtine venituri de un milion de euro din activitatea de coaching in anul 2018 prin intermediul contractelor incheiate cu clienti din Romania si din Europa de Est.

“Voi ajunge la acest rezultat muncind mai divers si voi fi platit mai bine”, spune Mihai Stanescu.

Piata locala de coaching, estimata la 5 mil. Euro

In contextul cresterii economice care are loc in Romania, precum si al interesului crescut pentru coaching, Mihai Stanescu estimeaza ca piata de profil s-a dublat in acest an, ajungand la cinci milioane de euro.

Cred ca piata de coaching s-a dublat in 2016, ca suma de contracte, si a ajuns la circa cinci milioane de euro. In piata, in medie, o sedinta de coaching costa intre 150-250 de euro”, a explicat Stanescu.

Companiile multinationale din tara noastra aloca bugete anual care variaza intre 30.000 de euro si 50.000 de euro programelor de coaching pentru manageri, in timp ce antreprenorii romani cheltuiesc intre 5.000 de euro si 20.000 de euro pe an.

Potrivit acestuia, in piata locala de coaching activeaza aproximativ 200-300 de specialisti in coaching.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri