Andreea Baciu, cea care conduce de aproape un an de zile compania de training Qualians, considera ca tot mai multi romani plecati in strainatate ar trebui sa revina in Romania, adaugand ca exact lipsurile pe care tara noastra le are le dau sansa cetatenilor sa construiasca si sa lase ceva in urma lor.

Andreea Baciu s-a alaturat echipei Qualians in iulie 2014, in functia de business manager pentru programele Harvard, iar din ianuarie 2016 a fost promovata in functia de managing director, dupa ce trainerul Octavian Pantis, co-fondatorul firmei, si-a anuntat retragerea. Octavin Pantis a anuntat atunci ca ramane doar in pozitiile de consultant si trainer in cadrul organizatiei.

Anterior, ea a fost plecata timp de mai multi ani in Polonia, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii, insa a ales sa profeseze din nou in Romania.

"Dupa sapte ani in care stai plecat, iti vine un dor de casa ca nici cel mai mare salariu nu te mai multumeste. In plus, am plecat in strainatate pentru experienta, pe care am bifat-o si m-am intors in tara cu o experienta faina, care poate contribui in ceea ce fac acum", a aratat Andreea Baciu.

"Si in Romania se poate trai bine"

Andreea Baciu ii sfatuieste pe romanii plecati la munca peste hotare sa revina in Romania, considerand ca si in tara noastra se poate trai bine.

A fost o decizie foarte buna ca m-am intors, pentru ca mediul in care traim este unul sanatos. Si in Romania se poate trai bine, intr-un cadru pe care tu ti-l creezi, in care tu decizi ce inseamna sa traiesti bine

"In Romania, tocmai pentru ca nu avem infrastructura, sistemul nu functioneaza, toate sunt la pamant, este oportunitatea cea mai mare sa construiesti, sa lasi ceva in urma ta, sa faci o diferenta, sa ajuti oamenii sa creasca. Ii sfatuiesc pe romani sa se intoarca, avem treaba de facut", a mai spus Baciu.

De fapt, potrivit acesteia, in piata deja se simte un trend de revenire al romanilor plecati la munca in alte tari.

"Exista un trend al romanilor plecati din Romania acum 10 ani, care daca nu au reusit sa stea intr-o singura tara si sa isi creeze acolo un mediu, ci s-au tot rotit, cum am fost noi si in Polonia, Anglia si in Statele Unite, sa se intoarca cu entuziasm de a face lucrurile sa se miste. Eu am mare incredere in tara asta, cred ca suntem pe drumul cel bun si ca fiecare are un rol de jucat si, daca o facem bine, se vor intampla lucruri bune", a spus managerul.

Afaceri in crestere si focus pe consultanta

In mandatul pe care il are la conducerea companiei Qualians, Andreea Baciu afirma ca si-a propus sa dezvolte segmentul de consultanta din business.

"Impreuna cu echipa ne mutam usor in zona de consultanta. Trainingul va ramane intotdeauna core business, insa sunt de parere ca in consultanta poti ajuta mai bine clientul pe temen lung, in mod sustenabil. Astfel, ne mutam usor inspre consultanta", a aratat Andreea Baciu.

Ea isi propune sa obtina in acest an o crestere a cifrei de afaceri cu 15% comparativ cu anul trecut, cand Qualians rula 1,9 milioane de euro.

Qualians este o companie est-europeana, cu activitate din 2004 pe piata locala. In Romania, Qualians ofera servicii de coaching si consultanta, traininguri personalizate si cursuri deschise. Aproximativ 6.000 de persoane din companii cu activitate locala urmeaza programele Qualians in fiecare an, 51% dintre acestia fiind middle manageri, iar 6% top manageri. De asemenea, sute de profesionisti de diferite specializari participa anual la cursurile deschise organizate de companie.

Qualians detine franciza TMI in Romania si firma de teambuilding Ecoxtrem, iar cumulat, in 2015, a obtinut cifra de afaceri de 1,9 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri