La momentul in care CertAsig a fost preluata de catre actualul actionar majoritar, fondul de investitii Royalton Capital Investors II, compania de asigurari a luat, de asemenea, decizia de a renunta la asigurarile auto, despre care, James Grindley, directorul general al CertAsig, afirma ca constituit o "mutare strategica", iar concentrarea pe asigurari specializate pentru companii a generat "cresteri sustenabile" anuale. Astfel, afirma James Grindley, la ceea ce se intampla in prezent in piata de asigurari din Romania, "cu siguranta as inceta sa mai fac subscrieri de RCA. Acest segment este foarte volatil si neprofitabil".

"Noi am luat cu ani in urma decizia strategica de a nu activa in segmentul asigurarilor auto, iar in ultimii 6-7 ani, compnia noastra s-a dezvoltat constant, inregistrand an de an de an cresteri sustenabile", declara James Grindley (foto), CEO, CertAsig.

El spune ca CertAsig se concentreaza, in prezent, pe clase de asigurare adresate companiilor din Romania, Bulgaria si Turcia - tari unde asiguratorul este prezent in mod direct sau prin intermediul brokerilor de asigurare - cum ar fi asigurarile de garantii (29% din volumul total de prime brute subscrise in 2016), asigurarile maritime (26%) si asigurarile de raspunderi (13%), iar alte segmente importante in portofoliul CertAsig sunt asigurarile pentru proprietati si bunuri si asigurarile cargo pentru transportatori.

"In 2016, peste 5.000 de companii si-au asigurat fabricile, cladirile, utilajele si echipamentele, bunurile, marfurile, angajații, contractele, sau afacerile in derulare la CertAsig. Mai mult de 95% dintre clientii asigurati au ales produsele CertAsig prin intermediul brokerilor lor de asigurare", spune James Grindely.

Oportunitati si amenintari in 2017 pentru piata de asigurari

"Dupa alegerile ce vor avea loc in decembrie 2016 ar trebui sa vedem mai multa relaxare in economie, cu mai multa incredere in mediul de afaceri si mai mult optimism si prognoze de crestere. Cresterea economiei va stimula la randul sau si cererea pentru asigurare. Piata de asigurari este in prezent caracterizata de oferta superioara cererii. Ne asteptam la mai multe investitii straine in mult domenii economice de activitate, ceea ce va stimula si pata asigurarilor", arata James Grindley.

Cat despre amenintari, seful CertAsig subliniaza faptul ca "piata este agitata si dominata de discutii si probleme legate de segmentul asigurarilor auto, mereu in pierdere, in detrimentul produselor inovatoare si profitabile de asigurare".

In 2016, insa, "cel mai important si de impact eveniment in industria asigurarilor a fost intrarea in vigoare a noului regim Solvabilitate II, care a schimbat regulile jocului, intrucat a determinat companiile de asigurari sa se concentreze pe profitabilitatea subscrierilor, si nu doar pe volumul de prime subscrise. Un alt aspect in 2016 a fost cel al nesfarsitelor discutii si probleme legate de reglementarile RCA, care au generat multa publicitate negativa, cu efecte asupra reputatiei si credibilitatii intregii industrii a asigurarilor", mai spune James Grindley.

In opinia sa, "ASF a reusit sa implementeze cu success noul regim de reglementare Solvabilitate II, una din directivele complexe dar foarte importante impuse de Uniunea Europeana. Asteptarile noastre sunt o continuare in aceasta directie".

CertAsig este o companie de asigurari romaneasca, cu sediul in Bucuresti, si operatiuni in Romania, Turcia si Bulgaria. Actionarul majoritar al companiei este Royalton Capital Investors II, un fond privat de investitii axat pe companii din domeniul serviciilor financiare, in tari din Europa Centrala si de Est.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri