Niki Lauda, fost pilot de Formula 1 si de trei ori campion mondial, precum si om de afaceri, ii sfatuieste pe oamenii de afaceri de succes sa aiba mereu in minte greselile facute, sa invete din ele, sa vorbeasca mai putin si sa faca mai mult.

L-am intalnit pe Niki Lauda la evenimentul SAP Success Connect 2016, care a avut loc la Viena, unde a fost invitat sa vorbeasca in fata unui numar impresionant de oameni de business, cu background predominant in domeniul HR.

Si pentru ca evenimentul s-a focusat pe zona de business in intrebarile pentru Niki Lauda, pilot si om de afaceri, am pastrat aceeasi linie de interes. L-am intrebat pe Niki Lauda cum considera el ca poti evolua cu succes in business.

“Daca esti un manager de succes in orice tip de business nu trebuie sa te gandesti la acest lucru, ci mai degraba la greselile pe care le faci, la momentele cele mai grele prin care ai trecut. Aceste lucruri sunt cele pe care trebuie sa ti le amintesti, sa le ai in gand, si doar asa poti sa devii mai bun. Niciodata nu trebuie sa te gandesti la cat de bun esti si la cat succes ai, ci la greselile prin care ai trecut, sa inveti din greselile facute si din alegerile gresite din trecut”, a spus acesta.

“Nu pierdeti timpul cu nuante de gri”

Scump la vorba, Niki Lauda spune ca prefera sa faca lucruri decat sa vorbeasca si arata ca, din pacate, oamenii pierd multi timp vorbind prostii “fara rezultat”, in loc sa actioneze pentru a-si atinge obiectivele.

“In sport este foarte simplu, la finalul fiecarei saptamani iti vezi rezultatele, lucru care in business nu se intampla. In afaceri poate trece foarte mult timp pana apar primele rezultate. Insa, sfatul meu este ca oamenii de afaceri sa gandeasca in alb si negru si sa nu isi piarda timpul cu nuante de gri. Majoritatea oamenilor fac insa acest lucru, vorbesc multe prostii fara niciun rezultat, in timp ce totul depinde de obiectivele pe care vrei sa le atingi. Trebuie sa treci la treaba si sa faci lucrurile sa se intample. Oamenii folosesc atat de multe cuvinte in business pentru a spune lucruri atat de simple. Eu nu vorbesc mult, insa daca vorbesc stiu ce imi doresc si actionez in acea directie, ca sa fac lucrurile sa se intample”, a aratat Niki Lauda.

Despre noua generatie, Niki Lauda spune ca se tinerii se impart in doua extreme, oameni muncitori si oameni care traiesc din ajutoarele sociale.

“Pe oamenii tinerii in vad intr-un mod foarte pozitiv, unii dintrei ei sunt persoane cu calitati deosebite, care fac lucrurile mai repede si mai bine decat ceilalti, oameni care evolueaza, insa vad si oameni foarte lenesi, care traiesc sustinuti de ajutoare sociale, asa cum se intampla si in Austria, unde pot sa traiasca bine chiar daca nu fac nimic. Iar eu consider ca acesta este cel mai rau lucru pe care il poate face o persoana, pentru ca si daca esti intr-o tara precum Austria, unde sistemul te protejeaza, tot trebuie sa fii apt sa faci ceva in viata”, a aratat el.

Sunt doua extreme, unii traiesc cu ajutoarele minime pe care le primesc de la sistem, iar ceilalti cei care isi doresc sa faca mai mult in viata lor, asa cum sunt si eu

Despre Romania: oameni simpatici versus coruptie in floare

In Romania, Niki Lauda a fost de mai multe ori, una dintre ocazii fiind in 2010, cand a venit la Bucuresti pentru lansarea oficiala a companiei sale Fly Niki in Romania. Se rezuma in a spune despre tara noastra stie ca oamenii sunt simpatici si ca trebuie sa luptam impotriva birocratiei.

“Stiu ca romanii sunt oameni draguti si simpatici, insa Romania are aceleasi probleme ca multe alte tari europene, trebuie sa depaseasca problema coruptiei si sa se concentreze pe leadershipul pentru oameni. Trebuie sa va asigurati ca oamenii muncesc din rasputeri pentru a atinge un nivel ridicat si joburi, lucruri normale, care trebuie sa se intample in multe tari”, a mai spus fostul pilot Niki Lauda.

Foto: Ivan23g | Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri