Resursa umana este unul dintre cele mai importante elemente dintr-o organizatie, iar valoarea acesteia creste cu atat mai mult intr-o companie care se bazeaza primordial pe abilitatile si flerul oamenilor pentru dezvoltarea businessului. Florin Godean, country manager Adecco, a declarat ca in compania pe care o conduce oamenii sunt cei carora li se datoreaza cresterile anuale inregistrate, iar angajatii cu performante ridicate sunt recompensati si ajung sa castige sume importante.

Compania de recrutare Adecco, cel mai mare jucator din piata de profil, va incheia anul 2016 cu o cifra de afaceri de peste 80 de milioane de euro, in crestere de la 69 de milioane de euro in 2015.

"Anul acesta am deschis doua sucursale noi, Constanta si Targu Mures. De asemenea, ne-am axat pe formarea angajatilor, inca din anii trecuti, cand am inceput sa investim in formarea profesionala a colegilor, in cresterea retentiei, pentru ca motorul nostru sunt colegii pe care ii avem si care deservesc clientii, iar asta s-a aratat in cifre. Toate cresterile se datoreaza angajatilor pe care ii avem", a precizat Florin Godean.

Nu vom plati niciodata oamenii cu salariul minim pe economie

Florin Godean a aratat ca salariul unui incepator se ridica in compania Adecco la peste 2.000 de lei.

"Angajam tineri care lucreaza ca cercetatori si ii ajuta pe consultantii seniori, dupa care intra intr-un sistem de integrare si incep sa participe la interviuri. In Adecco salariul de start este de peste 2.000 de lei si poate sa creasca in continuare. Nu vom lua niciodata oameni cu salariul minim pe economie, indiferent de starea economica sau de previziuni, pentru ca vrem sa ne asiguram ca inca de la inceput ca lucram cu oameni care au potential si pot sa creasca in interiorul companiei", a explicat Florin Godean.

Ulterior, remuneratia unui angajat Adecco este marita in functie de performante, putand ajunge sa castige "mai bine decat un ministru".

"Angajatii sunt urmariti pe baza indicatorilor de performanta, si exista recompense pentru cei care au rezultate bune. La noi, un recruiter de baza castiga mai bine decat un ministru sau poate sa castige si mai mult de atat, in functie de performante", a evidentiat managerul.

Resursa umana este foarte importanta, pentru ca doar cu angajati bine pregatiti si multumiti compania poate sa creasca

- Florin Godean -

Beneficiile extra salariale, extrem de importante

Desi recunoaste ca salariul de baza ramane cel mai important pentru angajati, Florin Godean arata ca beneficiile extra salariale castiga teren.

"Sala de sport, abonament la clinica medicala, asigurare medicala sunt deja lucruri de baza. Un angajat nou, de la care ne dorim performanta, se asteapta sa le aiba in pachetul salarial, asa ca aceste beneficii au devenit o normalitate. Salariul fix conteaza in continuare extrem de mult, iar comisionul face diferenta dintre un nivel de piata normal si un nivel peste medie", a precizat Godean.

Florin Godean a vorbit si despre generatia tanara de angajati, oameni pe care ii considera mai pregatiti decat predecesorii lor.

"Tinerii sunt mult mai bine pregatiti fata de ce se intampla in urma cu ceva timp. Si la nivel de comportament acestia difera fata de oamenii care erau in perioada in care eu am absolvit facultatea, de exemplu, dupa 1999. Poate par mai superficiali, dar nu sunt asa", a mai spus Florin Godean.

Adecco Romania, parte a grupului cu Adecco, cu sediu la Zurich, este cel mai mare jucator din domeniul resurselor umane, cu o cifra de afaceri de peste 69 de milioane de euro, in 2015. Compania pune la dispozitie o plaja larga de servicii, de la recrutare si selectie, la outsourcing, recrutare in masa, precum si outplacement si training.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri